Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
15.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

NK Celje Goran Cvijanović

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 15.56

6 let, 7 mesecev

Goran Cvijanović v Celju

Celjani pripeljali znanega slovenskega nogometaša

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Goran Cvijanović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Celjski nogometni klub je sklenil enoletno pogodbo z Goranom Cvijanovićem. Izkušeni zvezni igralec, ki je pred leti štirikrat oblekel državni dres članske slovenske izbrane vrste, se je nazadnje dokazoval v Kuvajtu. V knežjem mestu se je pridružil številnim znancem, s katerimi se je že srečeval na igriščih.

Nogometni klub Celje je po Daliborju Volašu – tega je pripeljal iz Albanije, Primorec pa se je novemu delodajalcu oddolžil za zaupanje z dvema zadetkoma za zmago nad velenjskim Rudarjem – pripeljal še eno znano primorsko nogometno ime. Na Areni Petrol bo vsaj do konca sezone domoval Goran Cvijanović, ki je nazadnje v domovini nosil dres Gorice, največje uspehe pa je dosegal v Mariboru, s katerim je osvojil številne lovorike.  

Ker je bil Cvijanović prost igralec, se je lahko novemu klubu pridružil tudi po izteku poletnega prestopnega roka. V Celju je naletel na številne znance, s katerimi si je v preteklosti že delil slačilnico. Z njimi je sodeloval tako v klubih kot tudi reprezentančnih selekcijah.

Celjani za vodilno Olimpijo zaostajajo šest točk 

"Zame je to nova izkušnja v karieri. Upam, da bo uspešna, tako kot je bilo v preteklosti, ko sem bil vedno član klubov z dobrimi rezultati. Verjamem, da nam bo uspelo tudi v Celju, kjer se je sestavila dobra ekipa," ni skrival zadovoljstva po sklenitvi dogovora s Celjani.

Z Mariborom (v sredini) se je veselil številnih lovorik. | Foto: Vid Ponikvar Z Mariborom (v sredini) se je veselil številnih lovorik. Foto: Vid Ponikvar

Verjame, da se bo hitro vklopil v moštvo, ki ga vodi Robert Pevnik. Celjani po zmagi na sosedskem derbiju v Velenju na lestvici zasedajo sedmo mesto, za vodilno Olimpijo pa zaostajajo le šest točk.

Mudil se je pri Keku in v Kuvajtu

V prejšnji sezoni je v jesenskem delu nosil dres Gorice, ki jo je v 1. SNL nosil že med letoma 2005 in 2010. | Foto: Vid Ponikvar V prejšnji sezoni je v jesenskem delu nosil dres Gorice, ki jo je v 1. SNL nosil že med letoma 2005 in 2010. Foto: Vid Ponikvar Cvijanović je leta 2014 zapustil Maribor in kariero nadaljeval na Reki pod vodstvom Matjaža Keka, pri katerem je prejel manj priložnosti od načrtovanega. Odločil se je, da se vrne v klub, kjer je začel kariero, in Gorici v jesenskem delu 2015/16 pomagal do dobrih rezultatov, s pomočjo katerih so si vrtnice priigrale nastop v Evropi.

Pozimi je sprejel ponudbo iz Kuvajta in okrepil klub Al-Arabi. Na Bližnjem vzhodu ni vztrajal dolgo, hitro se je vrnil v Slovenijo, nato pa se odločil, da se pridruži celjskemu klubu.

V Prvi ligi Telekom Slovenije bi lahko v celjskem dresu s številko 21 debitiral konec tedna, ko se bo Pevnikova četa pomerila z Domžalčani. To bo prvo srečanje, na katerem se bo Simon Rožman, novi trener Domžal, v samostojni trenerski vlogi udaril z nekdanjim klubom. 

Predsednik začutil potrebo, da okrepi ekipo

Predsednik NK Celje dr. Stevan Đorđević je s 30-letnim Cvijanovićem vstopil v stik v procesu pogajanj z Amarjem Rahmanovićem, ki se je zadnji dan poletnega prestopnega roka iz Maribora preselil v Celje. "Ob slabšem nizu rezultatov se je pokazala potreba, da našo ekipo še okrepimo. Vendar pa moram absolutno poudariti, da to ne pomeni, da bodo naši mladi perspektivni igralci zdaj obsedeli na klopi. Ostajajo naša prioriteta, ob izkušenih igralcih pa verjamemo, da se bodo še lažje in hitreje razvijali," je klubski predsednik razkril vizijo celjskega kluba.

 

Ne spreglejte