Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2016,
20.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Dalibor Volaš Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar NK Celje

Sobota, 10. 9. 2016, 20.53

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Rudar Velenje : Celje

Volaš popeljal Celjane do velikega preobrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Robert Pevnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:3 (1:1). Celjani so se z novimi tremi ročkami na lestvici točkovno izenačili s knapi.

 

Velenjčani in Celjani so odigrali že 72. medsebojno tekmo v prvoligaški konkurenci. Doslej je po številu zmag na teh obračunih vodil Rudar s 25:24, danes pa je Celjanom uspelo izid izenačiti. Z zmago, doseženo v končnici tekme, so izbranci Roberta Pevnika prekinili negativni niz, v tekmah s Koprom, Radomljami, Krškim in Mariborom so namreč vknjižili le točko.

Volaš izenačil s prostega strela

Dalibor Volaš je v Velenju zadel v polno kar dvakrat. | Foto: NK Celje Dalibor Volaš je v Velenju zadel v polno kar dvakrat. Foto: NK Celje Po uvodu, v katerem sta imeli obe ekipi po eno (pol)priložnost, so Velenjčani v 16. minuti prišli v vodstvo, ko je po podaji Matea Mužka z glavo zadel Dominik Glavina.

Toda vodstvo je trajalo le malo časa, v 19. minuti je namreč novinec v celjski ekipi, sicer pa izkušeni napadalec, Dalibor Volaš izvrstno izvedel prosti strel z več kot 20 metrov ter zadel levi zgornji kot vrat domačih. Po tem zadetku gledalci niso videli posebej lepih in nevarnih akcij, tako da sta se ekipi na glavni odmor odpravili ob neodločenem izidu.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas je imel v 56. minuti Mitja Lotrič izvrstno priložnost za novo velenjsko vodstvo, saj je po napaki gostujoče obrambe sam prišel pred Matica Kotnika, a slabo zaključil. Sledila je sicer dinamična igra, ki pa ni postregla s priložnostmi, akcije enih in drugih so se praviloma končevale že pred kazenskima prostoroma.

Končnica srečanja pripadla gostom iz Celja

V 75. minuti pa je vendarle postalo malo bolj razburljivo, Kotnik je moral posredovati po strelu Glavine z leve strani, dve minuti zatem pa je na drugi strani zadel Jure Travner, a bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:1.

Toda že nekaj trenutkov pozneje so Celjani povedli. Lovre Čirjak je po podaji Amarja Rahmanovića v prazen prostor prišel v kazenski prostor, iz igre vrgel vratarja in branilca ter žogo poslal v mrežo. V 87. minuti so imeli Celjani na voljo še indirektni prosti strel pet metrov od velenjskega gola, Čirjak je podal do Volaša, ki je žogo poslal pod prečko.

Rudar bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Radomljah, Celje pa bo gostilo Domžale.

Rudar : Celje 1:3 (1:1)

Stadion ob jezeru, gledalcev 1000, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Podobnik (Veliki Gaber) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelci: 1:0 Glavina (16.), 1:1 Volaš (19.), 1:2 Čirjak (78.), 1:3 Volaš (87.).

Rudar: Ristić, Billong, Glavina, Lotrič (od 76. Črnčič), Bolha, A. Pišek (od 58. Dodlek), Mužek, Vručina (od 81. Grgić), Zec, Trifković, Babić.
Celje: Kotnik, Kous, Podlogar (od 72. Požeg Vancaš), Rahmanović, Vidmajer (od 59. Hadžić), Čirjak, Volaš, Travner, Džinić, J. Pišek, Pungaršek (od 88. Šporn).

Rumeni kartoni: Zec, Lotrič, Mužek, S. Babić, Dodlek; Travner, J. Pišek, Vidmajer, Čirjak.

 

Ne spreglejte