Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
20.38

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Tomislav Horvat slovenska futsal reprezentanca futsal

Torek, 6. 2. 2024, 20.38

2 meseca, 3 tedne

Prijateljska tekma v futsalu

Slovenci tokrat niso izgubili proti Hrvatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
slovenska futsal reprezentanca : Kazashtan | Slovenska futsal reprezentanca je remizirala proti Hrvaški. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska futsal reprezentanca je remizirala proti Hrvaški.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v futsalu v nekaj dneh. Tokrat sta se reprezentanci razšli z neodločenim izidom 2:2, za Slovenijo pa sta zadela Jeremy Bukovec in Žan Janež. Na sobotni tekmi v Štorah je Slovenija izgubila z 1:2.

Matej Fideršek futsal
Sportal Futsalska reprezentanca tesno izgubila s Hrvati

Obe tekmi sta Sloveniji služili kot pripravo na decembrske kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2026, Hrvaška pa je s tekmami v Sloveniji sklenila priprave na dodatne kvalifikacije za letošnje svetovno prvenstvo.

Sloveniji se je pred drugo tekmo pridružil kapetan Igor Osredkar. Slovenija je vnovič pustila dober vtis, boljšega kot pred tremi dnevi v Štorah, in bila na koncu nagrajena z remijem.

Selektor Tomislav Horvat je tekmo začel s postavo Žiga Čeh, Teo Turk, Denis Totoškovič, Klemen Duščak, branil je Maro Peček. Prvi polčas je pred 250 gledalci ponudil zanimivo in dinamično tekmo s priložnostmi na obeh straneh.

Hrvaška je povedla v 15. minuti, po šestem akumuliranem prekršku je z 10-metrovke v drugem poskusu zadel Antonio Sekulić.

Za razliko od sobotne tekme je za slovensko reprezentanco zaigral tudi kapetan Igor Osredkar. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Za razliko od sobotne tekme je za slovensko reprezentanco zaigral tudi kapetan Igor Osredkar. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Odgovor Slovenije je bil spet dober. Žan Janež se je na svoji polovici elegantno osvobodil žoge, jo podal do Alana Muratagića, ki je takoj podal do Igorja Osredkarja, ta pa je pred golom našel Jeremyja Bukovca, ki je izenačil in postavil rezultat polčasa (1:1).

V nadaljevanju so gostje spet povedli. Slovenski igralci so čakali na kot, Hrvati pa so izvedli hiter protinapad in prek Franca Jelovčića zadeli za 1:2. Slovenija je končni izid postavila v 40. minuti, ko je Janež je s svojim tretjim reprezentančnim golom poravnal na 2:2.

Slovenija in Hrvaška sta doslej odigrali 14 medsebojnih tekem. Na njih je Slovenija dosegla le eno zmago in tri neodločene izide ter doživela deset porazov.

Ne spreglejte