Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
22.59

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Marseille Pierre-Emerick Aubameyang Kylian Mbappe Kylian Mbappe Luka Elsner Le Havre Lyon Monaco PSG francosko prvenstvo

Torek, 26. 9. 2023, 22.59

7 mesecev

Francosko prvenstvo, 6. krog

Znanci Olimpije ostali praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
PSG Marseille | PSG - Marseille je največji francoski nogometni derbi. | Foto Reuters

PSG - Marseille je največji francoski nogometni derbi.

Foto: Reuters

Le Havre, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, je v šestem krogu francoskega prvenstva doma premagal Clermont z 2:1. Derbi Paris Saint-Germaina in Marseilla je s 4:0 dobil prvi. Kylian Mbappe se je poškodoval. Ranjeni Lyon se je mudil pri drugouvrščenem Brestu in še poglobil krizo, saj so bili gostitelji boljši z 1:0. Lille, ki je prejšnji teden v konferenčni ligi premagal Olimpijo z 2:0, je za konec kroga z 1:2 moral priznati premoč Reimsu.

Gennaro Gattuso
Sportal Gennaro Gattuso novi trener Marseilla

V Lillu so gostje hitro povedli z 2:0, ko sta v 12. in 16. minuti zadela Mohamed Daramy in Keito Nakamura. Domačini so zaostanek zmanjšali prek Benjamina Andreja v 79. minuti.

Reims je ugnal Lille. | Foto: Reuters Reims je ugnal Lille. Foto: Reuters

Luka Elsner je v nedeljo popoldan z Le Havrom gostil Clermont in dosegel drugo zmago sezone (2:1). Njegovi varovanci so oba gola dali že v uvodnih desetih minutah (Nabil Alioui in Mohamed Bayo). Sezono so začeli z remijem in porazom, nato pa nanizali remi, zmago, remi in zdaj še eno zmago. Zadnjeuvrščeni Clermont je gol dosegel v sodniškem dodatku prvega polčasa, uspešen je bil Cheick Konate.

Brest skočil na vrh

Brest je ugnal Lyon. | Foto: Reuters Brest je ugnal Lyon. Foto: Reuters Brest je z zmago nad Lyonom (1:0) skočil na prvo mesto prvenstvene lestvice pred Nico. Ta je v uvodnem dejanju šestega kroga z 1:0 v petek ugnala Monaco. Za zmago Nice je v sodnikovem dodatku zadel Jeremie Boga, Folarin Balogun (Monaco) pa je pred tem zapravil dve 11-metrovki.

Za novega trenerja PSG-ja Luisa Enriqueja pred velikim francoskim derbijem ni bilo dvoma. "Kylian Mbappe je najboljši nogometaš na svetu," je poudaril španski strateg. Prvi zvezdnik francoskega prvenstva Kylian Mbappe je v izjemni strelski formi, na prejšnjih štirih ligaških nastopih je dosegel kar sedem golov. Na Parku princev je Marseille vodil začasni trener Jacques Abardonado, ki je v četrtek navdušil s predstavo v Amsterdamu, kjer so njegovi varovanci v eni izmed poslastic evropskega večera remizirali z Ajaxom (3:3). 

A veliki derbi je bil precej enostranski, PSG je slavil s 4:0. V 32. minuti so Parižani ostali brez poškodovanega prvega zvezdnika Mbappeja. Toda Achraf Hakimi v osmi, Randal Kolo Muani v 37. in Mbappejeva zamenjava Goncalo Ramos v 47. in 89. minuti so poskrbeli, da so točke ostale doma.

Marcelino Garcia Toral
Sportal Marseille po treh mesecih spet brez trenerja

Francosko prvenstvo, 6. krog:

Petek, 22. september:

Sobota, 23. september:

Nedelja, 24. september:

Torek, 26. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Mbappe (PSG),
5 – Mostafa Mohamed (Nantes), 
4 – Alioui (Le Havre), Ben Yedder (Monaco), 
3 – Aboukhlal (Toulouse), Adams (Montpellier), Al-Tamari (Montpellier), Del Castillo (Brest), Faivre (Lorient), Minamino (Monaco), Moffi (Nica), Salah (Rennes), Teuma (Reims)

Le Havre Luka Elsner
Sportal Elsner do točke na zahtevnem gostovanju, vodilni Monaco le do remija, Olimpijin tekmec zapravil zmago
Ne spreglejte