Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2019,
22.54

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

francosko prvenstvo Luka Elsner Denis Petrić Rene Krhin Robert Berić

Nedelja, 15. 9. 2019, 22.54

4 leta, 7 mesecev

Francosko prvenstvo, 5. krog

Na nori tekmi v Monaku zmaga Marseillu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Marseille | V Monaku so gledalci videli spektakularno tekmo, po kateri so se zmage s 4:3 veselili nogometaši Marseilla. | Foto Reuters

V Monaku so gledalci videli spektakularno tekmo, po kateri so se zmage s 4:3 veselili nogometaši Marseilla.

Foto: Reuters

PSG je v 5. krogu francoskega prvenstva v soboto z golom povratnika Neymarja v 92. minuti z 1:0 premagal Strasbourg. Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner, je v petek gostil Lyon in v sodnikovem podaljšku iztržil točko (2:2). V nedeljo je Nantes brez pomoči Reneja Krhina in Denisa Petrića prišel do zmage proti Reimsu. Robert Berić je pri domačem remiju Saint Etienna proti Toulouseju igral v drugem polčasu. V najbolj zanimivi tekmi kroga je Marseille v nedeljo zvečer proti Monacu zaostajal z 0:2, potem vodil s 4:2, a na koncu trepetal za zmago, do katere pa je vseeno prišel.

V prvi sobotni tekmi je PSG na Parku Princev v Parizu gostil Strasbourg, na tej tekmi pa se je prvič po sredini maja v postavi Parižanov znašel Neymar, ki je poleti hotel izsiliti prestop v Barcelono, a mu ni uspelo. S tem se je še vedno najdražji nogometaš vseh časov zameril navijačem PSG, ki so že pred časom sporočili, da ga ne želijo več videti v dresu svojega ljubljenega kluba, to pa so dali brazilskemu super zvezdniku vedeti tudi tokrat, ko so mu namenili kar nekaj žaljivk. Brazilca to očitno ni zmedlo, saj je v 92. minuti zabil edini gol na tekmi in poskrbel za tri točke Parižanov. Za te je prve minute zbral tudi Argentinec Mauro Icardi, ki je pred kratkim v klub prestopil iz milanskega Interja.

Mojstrovina Neymarja za zmago:

Žaljivke za Neymarja v Parizu:

Kluba slovenskih legionarjev sta bila na delu v nedeljo. Nantes je doma z 1:0 premagal Reims, pri tem pa ni računal na usluge obeh slovenskih nogometašev, ki sta njegova člana. Tako reprezentant Rene Krhin kot izkušeni vratar Denis Petrić nista bila niti na klopi domačih.

Saint Etienne je v nedeljo z 2:2 pred domačimi navijači remiziral proti Toulouseju. Robert Berić je na igrišče prišel ob polčasu, ko je Saint Etienne zaostajal z 1:2.

Francosko prvenstvo, 5. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Dembele (Lyon), Osimhen (Lille),
4 - Depay (Lyon), Benedetto (Marseille)
...

Ne spreglejte