Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
15.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Liga Europa Senijad Ibričić Simon Rožman NK Domžale

Sreda, 18. 7. 2018, 15.00

5 let, 9 mesecev

PRED povratno TEKMO 1. KROGA KVALIFIKACIJ LIGE EUROPA MED ŠIROKIM BRIJEGOM IN DOMŽALAMI

Z usodo v svojih rokah se želijo dokazati na evropski sceni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Simon Rožman | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Domžal so pred četrtkovo povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij lige Europa s Širokim Brijegom optimistično razpoloženi. "Imamo dobro izhodišče, dva zadetka v gosteh veliko pomenita (na uvodnem srečanju so remizirali z 2:2, op. a.), a se na to ne bomo ozirali. Pomembno je, da od prve minute prikažemo najboljši obraz," sporoča Senijad Ibričić. Dvoboj se bo v Domžalah začel ob 21. uri.
 

Domžalčani se vneto pripravljajo na četrtkovo povratno srečanje 1. kroga kvalifikacij lige Europa, na katerem si pred domačimi navijači želijo le eno - podaljšanje evropske sezone.  V zadnjem tekmovalnem obdobju so Domžale v ligi Europa blestele. Premagale so estonsko Floro, islandski Valur ter nemškega prvoligaša Freiburg, vstop v skupinski del tega tekmovanja pa jim je na koncu preprečil poznejši finalist Marseille. 

Tokrat jim na poti do napredovanja stoji Široki Brijeg. Uvodna tekma v Bosni in Hercegovini se je končala z remijem 2:2. Domžalčani so v gosteh po 26 minutah vodili z 2:0, a v nadaljevanju gostiteljem dopustili, da so jih ujeli. 

NK Rudar
Sportal Rudarju in Mariboru se smeji, Domžalčani zapravili visoko prednost

Sami o svoji usodi

Domžalčani so na uvodni tekmi vodili z 2:0, na koncu pa remizirali z 2:2. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so na uvodni tekmi vodili z 2:0, na koncu pa remizirali z 2:2. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Iz Širokega Brijega smo se vrnili z dobrim izhodiščem, ki nam omogoča, da sami odločamo o svoji usodi. Če se ozremo na prvi dvoboj, smo v prvem polčasu prikazali zelo dobro igro, nato pa v nadaljevanju malce padli, kar je v začetku sezone, ko vse stvari še niso na optimalni ravni, tudi nekoliko razumljivo. Vseeno nas lahko naša igra navdaja z optimizmom, veseli tudi dejstvo, da so vsi nogometaši zelo željni ter motivirani, da prikažejo kar najboljšo možno predstavo. Veseli tudi njihova osredotočenost na tekmo in vse okrog nje, s čimer na evropski sceni znova želijo pokazati svojo vrednost," je pred povratnim srečanjem optimističen trener Simon Rožman.

"Iz Širokega Brijega smo se vrnili z dobrim izhodiščem, ki nam omogoča, da sami odločamo o svoji usodi," meni domžalski trener Simon Rožman. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Iz Širokega Brijega smo se vrnili z dobrim izhodiščem, ki nam omogoča, da sami odločamo o svoji usodi," meni domžalski trener Simon Rožman. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ta je na treningih rumenih že pozdravil tudi nekatere člane, ki na prvi obračun niso odpotovali, in sicer Nermina Hodžića, Andraža Kirma in Rubina Hebaja. "Vsaka dodatna moč nam veliko pomeni. Na prvi tekmi smo denimo že poizkusili z določenimi taktičnimi korekcijami v naši igri, ki bodo na pravi ravni čez deset do štirinajst dni. V toku celotne sezone bomo namreč potrebovali raznolikost," ob tem razmišlja Rožman.

Od prve minute prikazati pravi obraz

Tudi najboljši igralec slovenskega prvoligaškega tekmovanja zadnje sezone (nova se začenja v petek s prenosi na Planet TV) Senijad Ibričić prikimava trenerju, da pred povratno tekmo držijo ugoden rezultat: "Čaka nas zahteven tekmec, kar smo vedeli že pred prvo tekmo. Menim, da imamo dobro izhodišče, dva zadetka v gosteh veliko pomenita, a se na to ne bomo ozirali. Pomembno je, da od prve minute prikažemo najboljši obraz, s čimer želimo tehtnico hitro prevesiti v naš prid. Če bomo igrali tako, kot znamo, bo seveda vse odvisno od nas samih."  "Pomembno je, da od prve minute prikažemo najboljši obraz, s čimer želimo tehtnico hitro prevesiti v naš prid. Če bomo igrali tako, kot znamo, bo seveda vse odvisno od nas samih," razmišlja vezist Senijad Ibričić. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Pomembno je, da od prve minute prikažemo najboljši obraz, s čimer želimo tehtnico hitro prevesiti v naš prid. Če bomo igrali tako, kot znamo, bo seveda vse odvisno od nas samih," razmišlja vezist Senijad Ibričić. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžalski vezist dodaja, da so napake s prve tekme analizirali in jih poskušali odpraviti. Četrtkov dvoboj, v katerem veljajo za favorita, želijo pa si zmage, novega dokazovanja na evropski sceni in napredovanja v drugi krog, se bo v Športnem parku Domžale začel ob 21. uri. Upajo, da jim bo preboj uspel pred čim večjim številom obiskovalcev.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Domžale
Sportal Ni tako lepo, kot bi lahko bilo
Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane
Matic Črnic
Sportal Hrvat iz Olimpije je pred odhodom v Baku jokal
Milan Mandarić
Sportal Milan Mandarić najavil zvenečo okrepitev in velik preobrat
Ne spreglejte