Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 13.51

8 let

Domžalčani trdno v vodstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Domžale so v 15. krogu nogometne PrveLige Telekom Slovenije premagali Primorje z 2:1.

Že v četrti minuti so Ajdovci pokazali, da se v Domžale niso prišli le branit. Predložek po kotu je v sredino poslal Teinovič, najvišji je bil Mlakar, ki pa je žogo z glavo slabo zadel, tako da je ta zletela mimo leve vratnice. Tri minute pozneje je nevarno zapretil še Bunderla, ki se je odločil za močan strel s kakšnih 25 metrov, a je tokrat vratar Nemec s težavo žogo odbil nazaj v polje.

Sledile so minute boljše igre domačih nogometašev. V deseti minuti sta se "spopadla" Ljubijankič in Nenezič, a je bil gostujoči vratar hitrejši. Po priložnosti Teinoviča, po čigar strelu se je žoga odbila od Knezoviča in za las zletela mimo leve vratnice domačih vrat, so domači dvakrat poskušali še prek Zahore. Še zlasti je bil nevaren drugi poskus, ko je hrvaški nogometaš meril v zgornji levi kot gostujočih vrat, a je bil Nenezič pozoren in je žogo z zadnjimi močmi odbil v kot. Kazen za neizkoriščeno priložnost je sledila v 27. minuti. Akcijo je začel Teinovič, nadaljeval Andrauško, ki je nato podal v sredino, kjer se je Bunderla s prvim dotikom otresel Knezoviča in s strelom v dolgi kot popeljal goste v vodstvo.

Veselje gostov se ni še ohladilo, ko so Domžale izid izenačile. Strelec je bil Jankovič, ki je na robu kazenskega prostora spretno preigral svojega čuvaja in z izrednim strelom zadel zgornji levi kot vrat Primorja. Do konca prvega polčasa je okrog 600 gledalcev v Domžalah videlo še dve priložnosti domačih nogometašev, obe pa je zaključil Ljubijankič. Prvič je streljal nenatančno, pri drugem pa je dobro posredoval Nenezič.

V prvi resnejši akciji v nadaljevanju so Domžalčani dosegli še svoj drugi zadetek, izid 2:1 pa je bil tudi končni rezultat. Po podaji Breziča, ki se je lepo izognil prepovedanemu položaju, je bil z okrog sedmih metrov natančen Aljančiča. Z minimalnim vodstvom se gostitelji niso sprijaznili in so bili v nadaljevanju še vedno nevarnejši tekmec. Poskušali so Žinko, Ljubijankič in Žeželj, a je bil vselej na pravem mestu vratar Nenezič.

Edini poskus Ajdovcev za izenačenje je bil Teinovičev, ko je v 87. minuti streljal od daleč, žoga pa je za las zletela mimo leve vratnice. Sledil je še en nenatančen poskus Ljubijankiča, ki je minuto pred koncem tekme še lepo podal podal na desno proti Peškarju, ki je s petih metrov zgrešil nemogoče.

Ne spreglejte