Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale Nejc Skubic Matej Oražem

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 17.06

8 let

Domžalčani dobili najtežjega možnega nasprotnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker so Domžalčani za nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa dobili Astro Ploiesti, je najboljši naslov za komentar Nejc Skubic. Kapetan je mnenja, da gre za najtežjega tekmeca.

Možni nasprotniki Domžalčanov so bili še CSKA Sofia (Bolgarija), Vojvodina (Srbija), Zrinjski Mostar (BiH) in Rudar Plevlja (ČG). Žreb je tretjeuvrščeni ekipi v minuli sezoni slovenskega prvenstva namenil klub FC Astra Ploiesti. Gre za precejšnjo neznanko, saj se je leta 2009 šele drugič v zgodovini prebil v najboljšo romunsko ligo. Bolj pa tekmeca Domžal pozna kapetan Nejc Skubic, ki je bil pol leta član romunskega Otelul Galatija, s katerim je igral tudi v ligi prvakov.

''Izmed petih nasprotnikov, ki bi jih lahko dobili, nam je žreb namenil najtežjega. Veliko lažje bi bilo igrati proti kateri od ekip iz področja bivše Jugoslavije, toda takšen je žreb. Romunska liga je zelo kakovostna, igra pa se zelo agresiven nogomet. Osvojitev četrtega mesta v Romuniji pomeni, da je nasprotnik zelo močan, še posebej, če v obzir vzamemo uspehe Steaue v evropskih pokalih. Ko sem bil v Romuniji, smo igrali proti njim in že takrat so imeli zelo močno ekipo. Po prvih informacijah ima Astra tudi sedaj veliko tujcev, predvsem Brazilcev, kar pomeni, da lahko pričakujemo zmes agresivnosti in tehničnega znanja. Zagotovo gre za neugodnega nasprotnika, zato bomo morali na obeh tekmah dati več kot 100 odstotkov svojih zmožnosti," je dejal Skubic.

Domžalčani so nameravali zaradi prijateljske tekme z angleškim Leeds Unitedom povratni dvoboj odigrati doma, a je žreb določil, da bo prva tekma, 4. julija, odigrana v Domžalah. Zmagovalca tega dvoboja v drugem kolu kvalifikacij za Evropsko ligo čaka obračun s ciprsko Omonio. ''O našem prvem nasprotniku ni veliko informacij, vsekakor pa prihaja iz nogometno velike države. Navkljub temu, da so prvič v evropskih tekmovanjih, so v tem paru v vlogi favorita. Pridobili smo nekaj posnetkov njihovih tekem, na podlagi katerih se bomo poizkusili čim bolje pripraviti. Verjamemo v uspeh in napredovanje v drugo kolo kvalifikacij, kjer na nasprotnika iz tega para čaka ciprska Omonia iz Nikozije. Tudi ta prihaja iz okolja, ki je nogometu precej bolj naklonjeno kot Slovenija, tako da bi bila tudi Omonia v morebitnem dvoboju z nami v vlogi favorita,'' je za klubsko spletno stran iz Nyona dejal športni direktor Domžal.

Ne spreglejte