Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
22.25

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Ljudski vrt NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 22. 2. 2018, 22.25

6 let, 2 meseca

Dokumentacija potrjena: prenovitev Ljudskega vrta bo stala skoraj šest milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
maribor spartak liga prvakov ljudski vrt | Foto Sportida

Foto: Sportida

Mariborski mestni svetniki so vendarle potrdili dokumentacijo za projekt prenove zahodne ter delne prenove severne in južne tribune stadiona Ljudski vrt. Odločanje o tem so januarja zaradi več napak v predloženem gradivu preložili na tokratno sejo. Ocenjena vrednost projekta je 5,68 milijona evrov, 187.500 evrov bo doniral nogometni klub.

Mariborska občina bo 5,49 milijona evrov zagotovila v letošnjem proračunu, preostali delež, ki ga bo prispeval mariborski nogometni klub, pa je namenjen pripravi projektne dokumentacije. Večji del naložbe v višini 4,6 milijona bodo na občini zagotovili z najemom posojila, ki je že bilo potrjeno ob sprejemu proračuna.

Še vedno napake, a brez glasu proti

Čeprav je bilo na temo prenove stadiona na nekaj zadnjih sejah povedanega že veliko, tudi tokrat ni vse šlo gladko, saj je samostojna svetnica Melita Petelin v predinvesticijski zasnovi znova našla nekaj napak pri finančni konstrukciji, ki se po njenem mnenju uslužbencem mestnega urada za finance ne bi smeli zgoditi. Kljub temu so dokument potrdili brez glasu proti.

Ob tem so bile potrjene tudi spremembe odloka o ureditvenem načrtu športno-rekreacijskega območja Ljudski vrt, ki bodo ob pridobitvi upravnih dovoljenj za prenovo tribune omogočile še energetsko sanacijo obstoječe teniške dvorane z možnostjo dograditve in povečanja kapacitete pokritih igrišč ter zagotovitev igrišč na trdi podlagi.

Garaže ne bo

Možnost ureditve garažnega dela pod objekti s spremembo odlok ni več predvidena, dodana pa je možnost izvedbe kletne etaže za potrebe pomožnih prostorov. Odpoved podzemni garaži je zmotila nekatere svetnike, a jim je predstavnica sektorja za urejanje prostora Lidija Kodrič Vuk pojasnila, da sta bili doslej na tem območju predvideni dve podzemni garaži, odrekli pa so se le manjši pod teniškimi igrišči, ki so predvidevala vsega 60 parkirnih mest

Preberite še:

Mariborčani v izrednih razmerah sporočajo, da so pripravljeni

Ne spreglejte