Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 10. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Legia Varšava nogomet liga prvakov liga prvakov

Sreda, 19. 10. 2016, 11.40

6 let, 7 mesecev

Portugalec v Madridu gostil hudo bolnega nekdanjega nogometaša

Cristiano Ronaldo ni zadel, a je dokazal, da ima veliko srce

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Mnogi ga imajo za arogantneža, a Cristiano Ronaldo je vnovič dokazal, da ima tudi veliko srce. Na torkovi tekmi lige prvakov v Madridu, kjer je z Realom pričakovano premagal varšavsko Legio, je gostil nekdanjega nizozemskega reprezentanta Fernanda Ricksena, ki je zbolel za neozdravljivo boleznijo.

Cristiano Ronaldo, Fernando Ricksen in hči Isabella:

Real Madrid je v tretjem krogu lige prvakov s 5:1 premagal Legio iz Varšave in s sedmimi točkami skupaj z Borussio Dortmund skočil na vrh skupine E. Čeprav so evropski prvaki zabili pet golov, se njihov z naskokom najboljši strelec Cristiano Ronaldo ni vpisal med strelce. Kljub temu je bil zvezdnik, ki je tokrat prispeval dve podaji, po tekmi dobre volje.

To je vidno na fotografijah, ki so pozno zvečer hitro zaokrožile po spletu. Na njih pozira z nekdanjim nizozemskim reprezentantom in kapetanom najbolj trofejnega škotskega nogometnega kluba, Rangersa iz Glasgowa, Fernandom Ricksenom.



Zbolel je leta 2013

Danes 40-letni nekdanji nogometaš, ki je leta 2013 razkril, da ima neozdravljivo bolezen živčevja ALS (Amiotrofična lateralna skleroza), je bil v Madridu Ronaldov gost.

Portugalski zvezdnik, ki bo januarja letos skorajda zagotovo še četrtič izbran za najboljšega nogometaša na svetu, je Ricksena, njegovo ženo Veroniko in hčer Isabello povabil na tekmo in se z njimi po njej tudi fotografiral. Nesrečnemu Nizozemcu je podaril tudi dres, ki ga je nosil na torkovi tekmi.

Spoznala sta se že pred časom:

Kako je do srečanja sploh prišlo?

V začetku tega meseca je bila v Glasgowu, kjer je Ricksen igral med letoma 2000 in 2006, v njegovo čast organizirana dobrodelna večerja, med katero se je z videosporočilom javil tudi Ronaldov zastopnik, priznani portugalski nogometni agent Jorge Mendes, in Ricksena povabil v Madrid.

Nizozemec se je vabilu odzval zelo hitro in iz Valencie, kjer živi, pripotoval že po dveh tednih.

Oboleli nekdanji nogometaš je bil tudi nizozemski reprezentant. | Foto: Oboleli nekdanji nogometaš je bil tudi nizozemski reprezentant.

Bil je kapetan Rangersa, z Zenitom je zmagal v pokalu UEFA

Ricksen je bil branilec, ki je nogomet profesionalno začel igrati pri Fortuni Sittard, nizozemskem nižjeligašu, pri katerem je leta 2013 tudi sklenil svojo nogometno pot.

Vmes je tri leta igral za AZ Alkmaar, bil šest let član Rangersa, pri katerem se je zelo prikupil navijačem in bil tudi njegov kapetan, in tri leta branil barve ruskega Zenita, s katerim je leta 2008 osvojil tudi naslov v pokal UEFA.

V nizozemski reprezentanci je zbral 12 nastopov, njen dres je nosil med letoma 2000 in 2003.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:

Ne spreglejte