Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 1. 2016,
15.20

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Blessing Eleke Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Dejan Djermanović

Četrtek, 14. 1. 2016, 15.20

8 let, 1 mesec

Djermanović zapustil Olimpijo: Enkrat se je moralo končati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Nogometni klub Olimpija bo v spomladanski del vstopil z močno prevetrenim seznamom napadalcev. Po Andražu Šporarju in Enisu Djurkoviću je zmaje zapustil še Dejan Djermanović.

Prihod nigerijskega napadalca Blessinga Elekeja, ki je jeseni v dresu Gorice v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel 12 zadetkov in na lestvici najboljših strelcev zaostal le za zdaj že nekdanjim kapetanom Andražom Šporarjem (17), je usodno vplival na status Dejana Djermanovića. Ljubljančan se je odločil, da bo zapustil zeleno-beli tabor.

"Enkrat se je moralo končati. Res, da Olimpiji nisem dal veliko golov, dal sem ji pa nekaj, kar mi v življenju največ pomeni. To je moje zdravje. Prav tako sem v Olimpiji doživel praktično vse, razen tega, da z njo nisem bil prvak. Upam, da bom to doživel letos, pa čeprav le kot navijač. Hvala navijačem, soigralcem, trenerjem, hvala Olimpiji," je prek družbenega omrežja Facebook sporočil 27-letni napadalec, ki je tako prekinil pogodbo z jesenskim prvakom. V tej sezoni je v enajstih nastopih, le trikrat je bil član začetne enajsterice, dosegel tri zadetke.

Zanj se resno zanima sarajevski Željezničar

Olimpija je v zimskem prestopnem roku na seznamu napadalcev opravila korenite spremembe. Po Šporarju in Enisu Djurkoviću, ki je v jesenskem delu kot posojeni igralec Olimpije nastopal v celjskem dresu, je zmaje zapustil še Djermanović. Mediji v BiH poročajo, da obstaja velika možnost, da bi kariero nadaljeval v Sarajevu. Zanj se resno zanima Željezničar.

Djermanović že ima izkušnje z igranjem v BiH, saj je bil nekaj časa član sarajevske Slavije. V tujini je izkušnje nabiral tudi v Bolgariji (Litex) in Srbiji (Voždovac), v najboljši strelski formi pa je bil pri Rudarju iz Velenja, kjer je v jesenskem delu sezone 2010/11 dosegel osem zadetkov, nato pa se je preselil v Bolgarijo.

Ko se je vrnil v domovino, je oblekel dres Olimpije. Takratni trener zeleno-belih Bojan Prašnikar ga je doživljal kot pomembno okrepitev, a so Djermanoviću prekrižale načrte številne poškodbe, zaradi katerih je moral izpustiti ogromno tekem.

Ne spreglejte