Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
19. 10. 2016,
18.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Miha Mevlja Jan Oblak Jan Oblak liga prvakov

Sreda, 19. 10. 2016, 18.52

6 let, 7 mesecev

Pred sredinimi tekmami 3. kroga lige prvakov

Čeprav igra Jan Oblak, ne bo v središču pozornosti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Barcelona Neymar Suarez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred nami je še drugi del tretjega kroga lige prvakov. Vse oči bodo uprte v veliki obračun v Barceloni, kjer bodo Katalonci pričakali nekdanjega trenerja Pepa Guardiolo in njegovo novo zvezdniško zasedbo. Jan Oblak bo z Atleticom obiskal reprezentančnega kolega pri Rostovu Miho Mevljo.

Začnimo kar pri najbolj zanimivem srečanju večera, derbiju skupine C med Barcelono in Manchester Cityjem, ki ga od letos vodi nekdanji trener blaugrane Guardiola. Ta je z njo osvojil vse, kar se osvojiti da. Podobno zgodbo hoče spisati tudi v Manchestru, a pot do izpolnitve tega cilja bo veliko težja kot pri Barceloni.

Nekdanja soigralca pri Barceloni sta si na novinarskih konferencah pihala na dušo. Guardiola je dejal, da je zdajšnja Barcelona boljša od njegove, Enrique pa mu je odvrnil, da je Pep najboljši trener na svetu. Po izmenjevanju komplimentov sta oba stratega le prešla k stvari.

Guardiola o Messiju:

"Odkar sem trener Cityja nisem poklical Messija. Upam, da kariero konča v Barceloni, a vseeno, mogoče si bo pa kdaj zaželel, da gre še kam drugam. Mogoče bo hotel, da se njegovi otroci naučijo govoriti angleško, kdo ve. Če se bo to zgodilo, se bo v vrsto postavilo 6, 7, 8 angleških klubov, ki ga bo hotelo, a sam se bo odločil, kje bo igral," še ni obupal nad vnovičnem snidenjem z Messijem Guardiola, ki pa je odločno zanikal, da ga kamorkoli vabi.

City do zdaj vedno izgubil

"Pustimo trenerje. Igralci so tisti, ki odločijo, ali se na tekmi zmaga ali zgubi, City dela odlično, že po nekaj mesecih se pozna vpliv Guardiole. Za nas je dobra novica, da je Messi povsem nared in bo začel od prve minute. Bolj ko je Messi vpleten v igro, bolje igra Barcelona," je optimističen Enrique, ki bo skušal nadaljevati niz zmag Kataloncev nad sinjemodrimi. Do zdaj so dobili vsa štiri medsebojna srečanja.

Seveda Guardiola meni drugače, a po vrhunskem začetku mu zdaj ne gre vse po načrtih. Zmagal ni že na treh zaporednih tekmah. Po remiju proti Celticu je sledil prvenstveni poraz proti Tottenhamu, konec tedna pa ga je sicer z veliko sreče zaustavil tudi Everton. Vratar ekipe iz Liverpoola je Cityju ubranil kar dve enajstmetrovki.

Pep Guardiola, ki že od nekdaj vse stavi na Lionela Messija, je vesel, da bo Argentinec igral. | Foto: Reuters Pep Guardiola, ki že od nekdaj vse stavi na Lionela Messija, je vesel, da bo Argentinec igral. Foto: Reuters

Guardiola: To bo za nas velik test, a …

"To bo izjemen test za nas, saj bomo igrali proti najboljšim, a glede na to, da smo zgrešili proti Celticu, moramo dobiti vsaj kakšno točko. Ne gremo na izlet, gremo po največ, kar bo mogoče. Vesel sem, da je Messi zdrav, saj je res najboljši na svetu. Želimo se dobro braniti in tudi napadati. Čeprav mislite, da bom postavil bunker, se to ne bo zgodilo, tega se ne da narediti za samo eno tekmo. Igrali bomo tako, kot je za nas najboljše," je bil izčrpen Guardiola, ki se že veseli tekme proti nekdanjim izbrancem.

Na drugi tekmi v tej skupini bo Celtic pred domačimi gledalci pričakal Borussio iz Mönchengladbacha, ki ji manjka pol ekipe. "Težko je, če ti manjkajo najboljši napadalci in obrambni igralci, a vseeno imamo dobro ekipo. Igrali bomo na pozitiven rezultat," pravi trener Nemcev Andre Schubert.

Oblak bo skušal zrušiti trdnjavo, ki jo že dolgo uspešno brani Mevlja

Atletico v zadnjem času ponižuje nasprotnike. Bo tako tudi v Rusiji? | Foto: Reuters Atletico v zadnjem času ponižuje nasprotnike. Bo tako tudi v Rusiji? Foto: Reuters

Zvečer bo še kako zanimivo, sploh za slovenske ljubitelje nogometa, v Rostovu v Rusiji, kjer bo debitant Rostov z Miho Mevljo gostil v zadnjem času odlični Atletico Jana Oblaka. Če so colchonerosi v zadnjih letih zmagovali z 1:0 ali 2:1, zdaj letijo po igriščih in ponižujejo tekmece enega za drugim. Zadnja žrtev Madridčanov je bila Granada, ki jo je četa Diega Simeoneja razbila s kar 7:1.

"Rostov je odlična ekipa, ki jo je treba spoštovati. Zelo dobri so v fazi obrambe in hitri ter iznajdljivi v napadu. Za nas šteje le zmaga, čeprav vem, da bo zelo težko," je bil kratek in jedrnat Argentinec na klopi Atletica.

Rostov doma nepremagljiv

Rostov na svojem Olimpu 2, ki sprejme nekaj manj kot 16 tisoč gledalcev, ni izgubil že 26 tekem v vseh tekmovanjih, kar pomeni, da so pred svojimi navijači trn v peti vsakemu tekmecu. "V preteklosti do oktobra še nikoli nismo odigrali toliko tekem, kot smo ji zdaj. Dve tekmi na teden sta za nas nekaj novega, upam, da bodo igralci v dobrem stanju, da se proti Špancem pokažemo v dobri luči. Motivacija ne bo težava, proti Atleticu želijo vsi igrati, kako tudi ne, gre za enega najboljših evropskih klubov v zadnjem obdobju. Dve uvrstitvi v finale lige prvakov govorita sami zase."

Na preostali tekmi bo Bayern po porazu v drugem krogu proti Atleticu skušal popraviti vtis proti nizozemskemu prvaku PSV. Bavarci bodo pogrešali zvezdnika Francka Riberyja, ki si je prejšnji teden poškodoval mišico.

Nastop Andraža Šporarja (levo zgoraj) proti francoskemu prvaku je pod velikim vprašajem, saj ga je v zadnjih dneh močno zdelala gripa. | Foto: Reuters Nastop Andraža Šporarja (levo zgoraj) proti francoskemu prvaku je pod velikim vprašajem, saj ga je v zadnjih dneh močno zdelala gripa. Foto: Reuters

Špoki bolan, a še ni še povsem odpisan

V skupini A bi bili vse kaj drugega kot zmagi za Arsenal in PSG veliko presenečenje. Londončani gostijo bolgarski Ludogorec, Parižani pa doma Basel Andraža Šporarja. A Slovenec najverjetneje ne bo igral, saj je v zadnjih dneh preboleval gripo. Vseeno je prispel v Pariz in če se bo dobro počutil, bi ga lahko trener švicarske zasedbe poslal v ogenj.

V ne preveč privlačni skupini skupini B bo vodilni Napoli skušal proti Bešiktašu zmagati še tretjič in si praktično že zagotoviti napredovanje iz skupine, Dinamo in Benfica pa se bosta udarila za preživetje, saj sta na prvih tekmah osvojila le eno točko.

Verjetne postave:

Skupina A:

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Cazorla; Walcott, Özil, Iwobi; Sánchez.
Manjkajo: Giroud, Ramsey, Mertesacker, Welbeck, Akpom (vsi poškodba)

Ludogorec: Stojanov; Minev, Moți, Palomino, Natanael; Djakov, Anicet; Misidjan, Marcelinho, Wanderson, Cafú;


PSG: Aréola; Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell; Verratti, Krychowiak, Matuidi; Lucas, Cavani, Di María.
Manjkata: Pastore, Thiago Motta (oba poškodba)

Basel: Vaclík; Lang, Suchý, Høegh, Traoré; Xhaka, Zuffi; Bjarnason, Delgado, Steffen; Doumbia.
Manjka: Akanji (poškodba)
Vprašljiva: Traoré, Šporar (bolezen)


Skupina B:

Napoli: Reina; Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam; Zieliński, Jorginho, Hamšík; Callejón, Gabbiadini; Mertens.
Manjkata: Granata (kartoni), Milik (poškodba)
Vprašljiv: Albiol (poškodba)

Bešiktaš: Fabri; Gönül, Marcelo, Tošić, Caner Erkin; Hutchinson, Inler; Quaresma, Talisca, Adriano; Cenk Tosun.
Manjkajo: Oğuzhan Özyakup (poškodba)


Dinamo Kijev: Rudko; Morozjuk, Hačeridi, Vida, Antunes; Ribalka; -Jarmolenko, Sidorčuk, Fedorčuk, González; Júnior Moraes.
Manjka: Garmaš (poškodba)
Vprašljiv: Cigankov (poškodba)

Benfica: Ederson; Semedo, Jardel, Lindelöf, Grimaldo; Fesja, Pizzi, Salvio, Cervi; Guedes, Mitroglou.
Manjka: André Almeida, Andre Horta, Rafa, Jonas (vsi poškodba)


Skupina C:

Celtic: Gordon: Lustig, Sviatchenko, Touré, Tierney; Forrest, Brown, Bitton, Sinclair; Rogic, Dembélé.
Vprašljiv: Lustig (poškodba)

Borussia Mönchengladbach: Sommer; Elvedi, Vestergaard, Jantschke, Wendt; Kramer, Dahoud; Traoré, Hofmann; Stindl, Hahn.
Manjkajo: Domínguez, Doucouré, Drmić, Christensen, Raffael, Hazard, Johnson, Schulz (vsi poškodba)


Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.
Manjka: Cillessen (poškodba)

Manchester City: Bravo; Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy; Fernandinho, Gündoğan; Sterling, Silva, De Bruyne; Agüero.
Manjkata: Sagna, Delph (oba poškodba)


Skupina D:

Rostov: Džhanajev; Bayramyan, Mevlja, Navas, Granat, Kudrjašov; Gackan, Noboa, Erohin; Azmoun, Poloz.
Manjka: Bukharov (poškodba)
Vprašljiv: Terentyev, Kalachev (oba poškodba)

Atlético: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe Luís; Correa, Gabi, Koke, Carrasco; Torres, Griezmann.
Manjkajo: Augusto Fernández, Giménez, Moyà, Cerci (vsi poškodba)
Vprašljiv: Saúl (poškodba)


Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Alaba; Thiago, Kimmich, Vidal; Robben, Lewandowski, Müller. 
Manjka: Ribéry (poškodba)

PSV: Zoet; Brenet, Schwaab, Isimat-Mirin, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, S De Jong; Narsingh, L De Jong.
Manjkata: Hendrix, Locadia (oba poškodba)

Ne spreglejte