Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.24

8 let

Celjani osvojili Ljudski vrt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v 9. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Miku CM Celju z 0:1 (0:0).

Celjani so sredi Maribora poskrbeli za nov šok. Potem ko so v prejšnjem krogu zadali prvi poraz vodilnim Domžalčanom, so danes v Ljudskem vrtu z igralcem manj premagali še izbrance Milka Djurovskega. Junak tekme je bil Nejc Pečnik, ki je izjemen prodor kronal z zmagovitim zadetkom. Celjani so se zdaj tik pod vrhom lestvice po točkah izenačili s Koprom, Mariborčani pa so s tretjim porazom na četrtem mestu.

Tekma se je začela precej živčno, predvsem na tribunah. Domači in celjski navijači so namreč z obmetavanjem poskrbeli za dve prekinitvi polčasa, ki se je podaljšal za več kot pet minut. Sicer pa sta bili na igrišču ekipi dokaj enakovredni, malce več so imeli žogo v posesti gostitelji. Ti so prvi zapretili s strelom Popoviča z razdalje, ki pa ni preveč namučil Mujčinoviča. Na drugi strani se je podoben scenarij odvil v režiji Biščana in Pridigarja. Pravih priložnosti ni bilo, velja omeniti le 38. minuto, ko se je Makriev sam znašel pred Mujčinovičem, ki pa je pravočasno posredoval in preprečil vodstvo. Na drugi strani je vodstvo Celjanov zapravil Beršnjak. Ta je imel v kazenskem prostoru na svoji desni povsem samega Biščana, a se je odločil za "sebičnejšo verzijo" in sam ob mariborskem branilcu neuspešno končal napad. Prav ob koncu polčasa je z roba kazenskega prostora natančno meril Nejc Pečnik, vendar je Lungu žogo preusmeril v kot. Domače navijače pa je še najbolj razburil glavni sodnik Tošeski tik pred zadnjim žvižgom. Brulc je v kazenskem prostoru z glavo sprejel žogo po dolgi podaji, Mujčinovič pa ga je ob tem podrl. Tošeski ni pokazal na belo točko in si tako prislužil nemalo žvižgov s tribun Ljudskega vrta, pa tudi bes mariborskega športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki je stekel s tribune in žugal glavnemu delivcu pravice.

V drugem polčasu so prvi zapretili Celjani, ko je Pečnikov strel z glavo s šestih metrov Pridigar odbil čez gol. Že v 54. minuti pa je na mariborski zelenici ostalo le še deset izbrancev Pavla Pinnija. Po prekršku nad Jeličem je namreč Travner dobil drugi rumen karton in moral predčasno v slačilnice. Prosti strel je izvedel Popovič, ki pa je meril prav v vratarja Celjanov Mujčinoviča. V 67. minuti je po kotu poskusil Makriev, a s šestih metrov žogo poslal čez gol.

Po pričakovanju so vajeti igre prevzeli številčno močnejši gostitelji, ki pa tega niso nadgradili s kakšno omembe vredno akcijo. Tako so Celjani bolj ali manj brez težav branili svoj gol, morali so paziti le na strele od daleč. Enega od teh je v 78. minuti sprožil Popovič s 30 metrov, vendar je bil Mujčinovič pozoren in je žogo ujel. Le minuto zatem je na drugi strani sprožil Beršnjak in s pomočjo domačih branilcev zatresel prečko. "Vroče" trenutke je nadaljeval še Čadikovski, ki je za las zgrešil celjska vrata. Kazen je prišla v 85. minuti, ko je Nejc Pečnik v prodoru položil na tla vso ožjo mariborsko obrambo in na koncu še vratarja ter tako Celjanom priigral zmago z igralcem manj.

Ne spreglejte