Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
22.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Edinson Cavani Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Pepe

Sobota, 30. 6. 2018, 22.24

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Urugvaj : Portugalska

Cavani z dvema goloma poslal domov Ronaldovo Portugalsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Urugvaj, Portugalska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Urugvajska nogometna reprezentanca je druga četrtfinalistka svetovnega prvenstva v Rusiji. Urugvajci so v osmini finala v Sočiju premagali Portugalsko z 2:1 (1:0). V četrtfinalu jo čaka Francija, ki je v Kazanu ugnala Argentino s 4:3 (1:1).

Potem ko so Francozi popoldne končali pot po Rusiji Lionela Messija in Argentine, se je zvečer moral od te vzhodne velikanke posloviti še njegov večni tekmec Cristiano Ronaldo.

Čeprav so Portugalci predvsem v drugem polčasu več napadali, pa so Urugvajci pokazali, da so zahteven tekmec, z dvema goloma Edinsona Cavanija, ta je moral v 74. minuti iz igre zaradi poškodbe, so se prebili med najboljših osem ekip, kjer se bodo za vstop v polfinale merili s Francozi.

Urugvajci so hitro povedli. Že v sedmi minuti sta Edinson Cavani in Luis Suarez izpeljala lepo akcijo, po Suarezovi podaji z leve strani je z glavo zadel Cavani za 1:0. Suarez je imel v 22. minuti novo priložnost, ko je sprožil s prostega strela, a je bil Rui Patricio na mestu.

Portugalski vratar sicer ni imel veliko dela, prav tako ne na drugi strani Fernando Muslera, saj so ob portugalski pobudi v polju Urugvajci skrbno zapirali vse poti proti svojim vratom. Cristiano Ronaldo, ki je 38. zaigral na SP, s čimer se je na vrhu izenačil z Nemcem Bastianom Schweinsteigerjem, je sprožil zgolj en nevarnejši strel, s katerim urugvajski vratar ni imel težav.

Cristiano Ronaldo se je težko sprijaznil z zgodnjim izpadom s svetovnega prvenstva. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je težko sprijaznil z zgodnjim izpadom s svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

V drugem polčasu je najprej v 52. minuti poskusil Raphael Guerreiro, a žogo poslal čez gol, isti igralec pa je tri minute pozneje po kotu z leve strani podal pred urugvajski gol, kjer je bil najvišji Pepe in izid poravnal.

A Urugvajci so hitro spet prešli v vodstvo, v 62. minuti se je drugič na tekmi med strelce vpisal Cavani, ki je zadel s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora.

V 70. minuti je Bernardo Silva po napaki Muslere prišel do strela, a žogo poslal čez gol namesto v prazno mrežo. V nadaljevanju so Portugalci pritiskali, a pravega zaključnega strela niso sprožili.

Šele v 85. minuti je od daleč streljal Manuel Fernandes, a je Muslera žogo ujel. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli Portugalci v peti minuti sodniškega dodatka, a je Muslera dobro posredoval po poskusu Ricarda Quaresme.

Urugvaj : Portugalska 2:1 (1:0)

Stadion Fišt, gledalcev 44.287, sodniki: Ramos, Torrentera in Hernandez (vsi Mehika).

Strelca: 1:0 Cavani (7.), 1:1 Pepe (55.), 2:1 Cavani (62.).

Urugvaj: Muslera, Caceres, Godin, Gimenez, Laxalt, Torreira, Vecino, Nandez (od 88. Sanchez), Bentancur (od 63. Rodriguez), Suarez, Cavani (od 74. Stuani).
Portugalska: Rui Patricio, Perreira, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Adrien (od 65. Quaresma), Joao Mario (od 85. Fernandes), B. Silva, Ronaldo, Guedes (od 74. A. Silva).

Rumeni karton: Ronaldo.

Ne spreglejte