Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 1. 2008,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2008, 14.54

8 let

Brečko: Naporne priprave v Dubaju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši nemškega prvoligaškega kluba Hamburger SV so se v nedeljo vrnili s šestdnevnih priprav v Dubaju. Med njimi je bil tudi slovenski reprezentant Mišo Brečko.

Leto 2008 kot nalašč predstavlja navijačem nogometnega kluba iz Hamburga priložnost za ''sladke spomine'', saj mineva okroglih 25 let od naslova evropskega prvaka, pa tudi zadnjega osvojenega državnega naslova. Šestkratni nemški prvak je po jesenskem delu tekmovalne sezone 2007/08 zasedel tretje mesto. Za vodilnima Bayernom in Werderjem zaostaja le štiri točke, tako da se mu v nadaljevanju nasmiha krčevit boj za prvo mesto. Začetek priprav na spomladansko obdobje so izbranci Huuba Stevensa pričeli v prestolnici ZAE, kjer so osvojili mednarodni prijateljski turnir ''Dubai Football Challenge 2008''. Na obeh tekmah je dobil priložnost tudi edini slovenski legionar pri moštvu iz severa Nemčije.

Dež v Dubaju

V nedeljo smo se po šestih dnevih vrnili domov. Bilo je zelo naporno. V Dubaju smo imeli idealne pogoje za vadbo, saj je bilo vreme lepo, stopinj pa tam okrog 25. Malo je celo deževalo, kar se to tam ne zgodi vsak dan, vendar je to za trening še kako dobrodošlo. Mesta niti nismo imeli priložnost spoznati, saj smo imeli vsak dan dva treninga, odigrali pa smo tudi dve tekmi. Sem pa že bil sam pred leti v Dubaju, tako da sem že dosti videl ...," je povedal za Sportal Mišo Brečko, ki se je začudil slabemu obisku tekem, saj se je navkljub pregovorno bogatim prebivalcem v državici na jugu Arabskega polotoka zbralo na tekmah proti Vasco da Gami (2:1) in kitajski reprezentanci (4:0) na štadionu Al Maktoum le dobrih tisoč gledalcev. "Razočarali so me Brazilci. Mislil sem, da bodo prikazali boljši nogomet. Sami smo bili še na začetku priprav, še zelo utrujeni, a smo bili na igrišču boljši tekmec. Sam sem odigral drugi polčas, v igro pa sem vstopil namesto Jeromea Boatenga. Smo se pa v Dubaju srečali tudi z Romariom, ki je pripotoval skupaj z Brazilci. Lepo je bilo videti takšno legendo ob sebi, so mu pa lasje že močno posiveli ...," se je spominjal nedavnih dogodkov 23-letni Trboveljčan, ki ga čakajo v spomladanskem delu nastopi na nemških tleh (v jesenskem delu je branil barve HSV-ja sedemkrat), pa tudi dvoboj šestnajstine finala pokala UEFA proti švicarskemu prvaku FC Zürich. Proti kitajski reprezentanci, ki je pred slabim mesecem doživela poraz tudi proti Prašnikarjevi četi iz Cottbusa, je prebil Brečko na igrišču vseh 90 minut.

Van der Vaart odhaja v Torino

Naslednji prijateljski dvoboj bo HSV odigral v petek proti Aachnu. ''V prestopnem roku smo dobili dva nova mlada igralca. To sta Belgijec Vadis Odjidja-Ofoe (prišel iz Anderlechta) in Belorus Anton Putilo (Dinamo Minsk). Tekmecev za moje mesto je resnično veliko. Niti ne vem, koga bi vse omenjal. Na desni strani jih kar vrvi. Po drugi strani pa verjamem, da si bom znal z dobrim delom ponovno izboriti priložnost. V takšni konkurenci, kot jo ima HSV, veliko pomeni že podatek, da sploh kandidiraš za nastop. Kot vedno se v teh dneh največ govori okrog morebitnega prestopa Nizozemca Rafaela van del Vaarta. Najverjetneje bo res zapustil naše vrste in poleti podpisal za Juventus,'' je še povedal enajstkratni slovenski reprezentant, ki igra pod vodstvom selektorja Matjaža Keka tako na levem kot desnem bočnem položaju, v moštvu iz Hamburga pa zgolj na desni strani. ''Vsaka tekma je pomembna. Po takih kritikah si vsi želimo, da bi bilo boljše. Bo pa proti Dancem zagotovo zelo težko,'' je še bežno omenil 9. februar, ko bo v Novi Gorici odigrana prijateljska tekma med slovensko in dansko izbrano vrsto.

Ne spreglejte