Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 10. 2014,
2.41

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Chelsea Ante Šimundža Mitja Viler Aleksander Rajčević Petar Stojanović

Sreda, 22. 10. 2014, 2.41

8 let, 1 mesec

"Boljše enkrat izgubiti z 0:6 kot pa šestkrat z 0:1"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor je v Evropi izgubljal že z višjo razliko, a je trener Ante Šimundža prepričan, da je imel v Londonu opravka z najmočnejšim tekmecem. Kako o rekordnem porazu v ligi prvakov razmišljajo igralci?

Maribor je v skupinskem delu lige prvakov za zdaj odigral devet dvobojev. Pred gostovanjem v Londonu sta za največji poraz veljali tekmi z rimskim Laziem, ki so ju nebeško modri dobili s 4:0. Chelsea je še malce pritisnil na plin in mariborskemu tekmecu nasul še dva gola več. Slovenski prvak je po bolečem porazu z 0:6 izkusil, da zgodbe o atomskemu Chelseaju niso izmišljene, lahko pa se sprašuje, kako bi šele bilo, če bi bili pri gostiteljih pripravljeni manjkajoči zvezdniki (Costa, Schürrle, Ramires, Cahill …).

Trener Maribora se ni kaj preveč spraševal, ko smo ga vprašali, ali je slovenski prvak naletel na najtežjega tekmeca v evropski zgodovini. Odgovor je bil pritrdilen. "Da. Maribor še ni igral proti težjemu tekmecu," je prikimal nekdanji napadalec Maribora, ki je prepričan, da je Chelsea v tem pogledu zasenčil tudi Ajax. Velikan iz Amsterdama je pred 17 leti doma poteptal vijolice s kar 9:1. "Takrat me ni bilo zraven, a se tisti Ajax ne more primerjati z današnjo ekipo Chelseaja, saj ni bil niti blizu osvojitvi lige prvakov. Mourinhova ekipa pa je kandidat za obe veliki lovoriki," modre iz Londona vidi kot prve favorite za osvojitev vedno zanimivega in zahtevnega angleškega prvenstva.

Stojanoviću se zdi poraz previsok

Visok poraz je pretresel nogometaše Maribora in jih postavil na realna tla. Dobili so dokaz, da se s Chelseajem ne morejo enakovredno kosati in da je boj za prvo mesto v skupini najverjetneje že odločen.

"6:0 se zdi res visok poraz, a nimamo kaj. Prva 11-metrovka za Chelsea nas je malce presekala. Drugače bi bilo izgubili z 0:2 kot pa z 0:6. Chelsea je pustil, da smo igrali, mi smo se zaleteli, oni pa so bili tako hitri, da so se odločili za protinapade, jih izkoristili in dali šest zadetkov," je pojasnil desni bočni branilec Petar Stojanović, ki ga je v vrstah vodilnega angleškega kluba navdušil predvsem dvakratni belgijski strelec Eden Hazard.

Viler je tako visoko izgubil le v tenisu

Mladi Ljubljančan z Mariborom še ni izkusil tako visokega poraza, podobno je dejal nekoliko starejši soigralec Mitja Viler, ki igra na drugem bočnem položaju. "Sem kdaj izgubil s 6:0? Le v tenisu, le tam so mi zavezali kravato. Pa še tam vprašanje, ali sem … Pač, pridejo tudi takšni trenutki. To je cena, ki jo moraš plačevati, če hočeš biti boljši. Če se bomo kaj iz tega naučili … Boljše enkrat izgubiti z 0:6 kot pa šestkrat z 0:1," je odgovoril strelec avtogola, ki je še drugo tekmo zapored čutil nezadovoljstvo. V soboto je bil namreč izključen na dvoboju s Celjem, ki so ga vijolice pozneje izgubile.

Tako visokega poraza kot v Londonu v dresu Maribora ni doživel niti primorski soigralec Aleksander Rajčević. "Ne, tako še nisem izgubil. Ni lepo, a bo treba s tem živeti. Tega si nismo želeli, a je bila kakovost na njihovi strani," je priznal branilec, ki v tem tednu ni okusil nogometne sreče, saj je v soboto z dvema avtogoloma tlakoval pot presenetljivi zmagi.

Maribor je tako izkusil grenkobo dveh zaporednih porazov. V skupini G lige prvakov je padel na tretjo mesto, ki ga zaseda tudi v prvenstvu. Že konec tedna želi popraviti uvrstitev, na vrsti bo derbi Prve lige Telekom Slovenije proti Zavrču.

Ne spreglejte