Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2018,
19.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

6

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Alojz Križman Kliton Bozgo

Torek, 10. 4. 2018, 19.00

6 let

Anketa po umiku suspenza Zlatka Zahovića

Bolj kot Zahović bi moralo klub skrbeti nekaj drugega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

6

V ponedeljek je Upravni odbor NK Maribor pričakovano preklical suspenz Zlatku Zahoviću, ta je pred tedni besedno obračunal z novinarjem Ekipe SN. Kaj o vsem, kar se je dogajalo v zadnjih tednih, menijo nekdanji predsednik Maribora Alojz Križman, nekdanji legendarni napadalec vijoličnih Kliton Bozgo in ulica?

''Upravni odbor NK Maribor je avtonomni organ. Njegova odločitev je takšna, kot je. Po svoje tudi razumljiva, saj vemo, kaj gospod Zahović klubu pomeni, po drugi strani pa tudi presenetljiva, saj se je pričakovalo vseeno drugačen odnos in malce drugačne ukrepe,'' je uvodoma dejal nekdanji predsednik Maribora Alojz Križman.

Je Zlatko Zahović torej nad klubom? ''Ne bi rekel, da je Zahović nad klubom. Zahović je klub. Je osebnost, ki je za nogomet v Mariboru ogromno naredila. Veliko je naredil s svojimi izkušnjami in znanjem in klubu zagotovo veliko pomeni. Spremembe na tej funkciji bi imele določene posledice. Kakšne, je težko reči,'' je nadaljeval Križman.

Bolj kot Zahović ga skrbi katastrofalna igra slovenskega prvaka. ''Tudi ta zmaga nad Celjem ni bila prepričljiva. Če se bo tako nadaljevalo, bo treba nekaj spremeniti. Ne gre za vprašanje: Zahović da ali ne. Privrženci so zelo razočarani nad igro. In če se bo ta slaba igra nadaljevala, bo treba nekaj postoriti tudi v klubu. Upravni odbor bi moral biti bistveno bolj pozoren na to težavo, ne toliko na Zahovićev status.''

Prispevek iz oddaje

Bozgo: Maribor je bil že pred Zahovićem in bo tudi po njem

"To sem nekako pričakoval. Dokler bo blagajna polna, bo vse tako, kot mora biti. Zdaj je položaj tak, kot mora biti, in dokler bo tako, ne vidim težav. NK Maribor je bil pred Zahovićem in bo tudi po njem. Klub je večen. Zahović je le eden od zaposlenih. Dobro opravlja svoje delo," je bil kratek in jasen legendarni napadalec NK Maribor Kliton Bozgo.

Kaj pa o odločitvi NK Maribor pravi ulica?

Ne spreglejte