Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2012,
13.06

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zenit Malaga Anderlecht

Sreda, 24. 10. 2012, 13.06

4 leta, 2 meseca

Bodo ruski milijoni dovolj za prvenec? Allegri se noče posloviti v Malagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zenit je eno večjih razočaranj lige prvakov, predvsem zaradi milijonskih okrepitev. Proti Anderlechtu šteje le zmaga. Derbi bo v Malagi, kjer bo gostoval veliki, a neprepoznavni Milan.

Zenit je v poletnem prestopnem roku med vsemi ekipami v skupini vložil daleč največ za okrepitev ekipe, a do zdaj dobil le spor v slačilnici in slabšo formo protagonistov, to sta seveda Axel Witsel in Hulk. Okrepitvi, vredni skoraj 95 milijonov evrov, bosta poskušali s soigralci proti Anderlechtu priti do prve zmage in s tem do prvih točk, ki bi Zenitu precej pomenile v boju za tretje mesto in preboj v ligo Europa, morda pa celo v boju za napredovanje v izločilne boje v ligi prvakov. Zanimivo je, da je Zenit na dveh tekmah prejel po tri gole na tekmo. "Hulk in Axel Witsel sta igralca visoke ravni, čeprav potrebujeta nekaj časa za prilagoditev, pa že vmes kažeta, kaj sta zmožna. Bomo pa počakali do konca sezone in ocenjevali njun prispevek. Anderlecht je močna ekipa, ki ni odvisna le od enega posameznika. Treba je igrati na svoj način," je dejal Luciano Spaletti, ki ima na voljo vse igralce.

Belgijci so pri eni točki, ki so jo osvojili na San Siru. V St. Peterburgu bodo igrali na še eno karto presenečenja, z morebitno zmago pa so zmožni z morebitnim napredovanjem pripraviti celo senzacijo v skupini, kar pa malokdo verjame. "Zenit je zelo dobra ekipa in morda je to njena zadnja priložnost v boju za prvi dve mesti. Naš nasprotnik je v težkem položaju. Mi bomo igrali harmonično, inspiracijo pa bomo poskušali vzeti s tekme proti Milanu," je povedal trener Belgijcev, John van den Brom, ki nima na voljo le napadalca Dieudonneja Mbokanija.

Malaga je bila pred sezono v težkem položaju, podobno kot Milan, a se ji je skozi kvalifikacije le uspelo prebiti med evropsko elito, kjer pa ji za zdaj kaže zelo dobro. Dobila je uvodni tekmi in samozavestno pričakuje pretreseni Milan. To bo za Malago sploh prva tekma proti italijanskemu klubu. "O Milanu mi ni treba reči ničesar. V prvenstvu mu ne gre, v ligi prvakov pa je vedno nevaren. Ima devet novih igralcev in vedno je za uigravanje potreben čas. Poskušali bomo igrati na naš način, podcenjevati Milan bi bila velika napaka. Pato in El Sharaawy sta igralca, na katera bomo še posebej pazili," je povedal strateg Malage, Manuel Pellegrini, ki ima precej težav s sestavo ekipe, saj so odsotni Jeremy Toulalan, Diego Buonanotte, Sergio Sanchez, Nacho Monreal in Julio Baptista.

Italijanski gigant se je v Malago podal s porazom v Rimu proti Laziu, v prvenstvu je na skromnem 15. mestu, vendar v ligi prvakov še ni poražen. Z domačim remijem proti Anderlechtu in z zmago v St. Peterburgu ima štiri točke, kar ga uvršča na drugo mesto v skupini, ki vodi v izločilne boje. Za Milan je ta tekma pomembna predvsem s psihološkega vidika, saj bi se v primeru pozitivnega rezultata bolj osredotočil na prvenstvo. Ta tekma bo tudi morebiti dala novo zaupnico trenerju, Massimilianu Allegriju. "Ne mislim, da bo to moja zadnja tekma na klopi Milana. Silvio Berlusconi me ni klical od prejšnjega tedna, vendar je moj položaj povsem znan. Vse, kar vem, je, da imamo manj točk, kot bi si zaslužili. Treba je ostati miren. Če mislimo na to, se nam utegne zmešati. Zato je treba manj razmišljati in več storiti. Že dolgo Milan ni bil tako nizko na lestvici, in to je slabo. Zdaj imamo igralce z drugačnimi karakteristikami," je sporočil Allegri, ki bo imel v kadru tudi Pata.

Ne spreglejte