Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 1. 2020,
11.36

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Alen Ožbolt Andraž Šporar Slovan Bratislava nogometna tržnica

Sobota, 11. 1. 2020, 11.36

4 leta, 3 mesece

Nogometna tržnica

Šporar v Sporting? Slovaški prvak pripeljal mladega upa Olimpije.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Alen Ožbolt | Alen Ožbolt bo kariero očitno nadaljeval pri slovaškem nogometnem prvoligašu Slovanu iz Bratislave. | Foto Grega Valančič/Sportida

Alen Ožbolt bo kariero očitno nadaljeval pri slovaškem nogometnem prvoligašu Slovanu iz Bratislave.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski napadalec Alen Ožbolt bo kariero očitno nadaljeval pri slovaškem nogometnem prvoligašu Slovanu iz Bratislave, kjer naj bi zamenjal odhajajočega rojaka Andraža Šporarja, z 12 zadetki prvega strelca lige. Dres Slovana bo v prihodnje nosil 20-letni napadalec Žan Medved, ki je jeseni kot posojen nogometaš Olimpije igral v drugi ligi za koroški Fužinar.

Kot je poročala spletna stran mbs.news, je 23-letni član bolgarske Lokomotive iz Plovdiva, ki je pred tem igral še za Domžale, Borussio Dortmund II in Hartberg, danes opravil zdravniške preglede.

Za igralca, za katerega se je zanimal tudi Ludogorec in ki je na 43 tekmah za Plovdiv dosegel 13 golov, bodo Bolgari dobili nekaj več kot 300.000 evrov odškodnine.

Slovan Bratislava vodi v slovaškem prvenstvu, ima deset točk več kot drugouvrščena Žilina.

Šporar v Sporting?

Že več časa pa se govori o odhodu Šporarja, ki naj bi okrepil portugalski Sporting iz Lizbone. "Imamo uradno ponudbo Sportinga, vendar poleg njega obstaja več kandidatov, s katerimi imamo opravka. Danes je še prezgodaj govoriti, ali in kam bo šel Andraž. Prejeli smo tudi ponudbe iz arabskega sveta (domnevno Al Gharafa), pa tudi iz drugih držav, tako da bomo videli, kako se bodo pogajanja razvijala v prihodnjih dneh," je slovaškim medijem pojasnil direktor kluba Ivan Kmotrik.

Že več časa se govori o odhodu Šporarja, ki naj bi okrepil portugalski Sporting iz Lizbone. | Foto: Grega Valančič/Sportida Že več časa se govori o odhodu Šporarja, ki naj bi okrepil portugalski Sporting iz Lizbone. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Ne odloča samo klub, ampak ima tudi igralec nekaj besede pri vsem skupaj. Še vedno obstaja možnost, da bo Andraž ostal pri nas," je dodal in poudaril, da bo v primeru odhoda Šporar poskrbel za najdražji prestop v slovaški ligi. V javnosti kroži odškodnina v višini najmanj 5,5 milijona evrov.

Mladi Slovenec s Slovanom v Turčijo

So pa pri Slovanu potrdili prihod še enega slovenskega napadalca, in sicer 20-letnega Žana Medveda. Ta je jeseni tresel mreže v 2. slovenski ligi v dresu Fužinarja. Dosegel je 14 golov, toliko kot Lovre Čirjak, ki je Krško danes zamenjal za Koper.

"Žan Medved bo odpotoval z nami na priprave v Turčijo, kjer se bo boril za mesto v ekipi. Je igralec s potencialom za prihodnost. Opazovali smo ga dlje časa, želimo ga še razviti," je Kmotrika navedel profutbal.sk.

Preberite še:

Sportal Predstavilo se je največje ime v slovenski prvi ligi do zdaj #video
Andrej Razdrh
Sportal Vroči strelec v 1. SNL v Domžalah: Vse skupaj meji na fantazijo
Jasmin Kurtić
Sportal Prekrasen rojstni dan za Kurtića, Spal zaslužil milijone
Ne spreglejte