Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
10.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija naj gol

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 10.05

6 let, 7 mesecev

Bo Mandarić Olimpijo prodal Indijcem?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Milan Mandarić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Olimpija, ki bo žezlo državnega prvaka kmalu predal največjemu tekmecu Mariboru, bi lahko v kratkem zamenjal lastnika. Za prevzem ljubljanskega kluba, ki ga je v zadnjih dveh letih vodil predsednik Milan Mandarić, se zanimajo Indijci.

Je napočil čas, ko bi lahko Milan Mandarić zapustil Ljubljano in nogometni klub Olimpija predal v roke nasledniku? Po poročanju slovenskega časnika Dnevnik, ki se sklicuje na več virov, bo v kratkem slovensko prestolnico obiskala močna indijska delegacija.

Zanima se za nogometne naložbe na evropskem zahodu, poleg angleških klubov iz premier lige pa se zanimajo tudi za slovenskega prvaka, za katerega so po neuradnih informacijah pripravljeni vložiti do 20 milijonov evrov. Ko je Mandarić poleti 2015 prevzel Olimpijo, je nekdanjemu predsedniku Izetu Rastoderju odštel štiri milijone evrov.

Ima večje, pomembnejše stvari od Olimpije

Olimpija je letos zmagala le dvakrat. V pokalu je doma premagala Maribor z 2:1, v nedeljo pa je zmagala v Krškem v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija je letos zmagala le dvakrat. V pokalu je doma premagala Maribor z 2:1, v nedeljo pa je zmagala v Krškem v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar V zmajevem gnezdu v letu 2017 ni dolgčas. Po velikih kadrovskih zimskih spremembah in katastrofalnih predstavah v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije, ki so Olimpijo privedle do visokega zaostanka za Mariborom (15 točk), bi se lahko poslovil še 78-letni ameriški poslovnež s srbskimi koreninami. O tem, da bi lahko zapustil zeleno-bele, je večkrat namignil, tudi pred tremi meseci v pogovoru za Sportal

"Ko sem prišel v Olimpijo, sem rekel, da potrebujem dve stvari. Zaupanje in podporo. Razočaran sem, ker slišim, da navijači niso zadovoljni. Če je res tako, potem lahko tudi odidem. V življenju imam še veliko večjih, pomembnejših stvari od Olimpije, ki jih lahko počnem," je konec januarja, pred šokantnim spomladanskim delom, razmišljal Mandarić.

Vsaj za zdaj se ne dogaja nič

Mandarić je želel v tej sezoni ubraniti naslov državnega prvaka, a se mu je načrt izjalovil v drugem delu sezone. | Foto: Vid Ponikvar Mandarić je želel v tej sezoni ubraniti naslov državnega prvaka, a se mu je načrt izjalovil v drugem delu sezone. Foto: Vid Ponikvar Mandarić je trenutno v tujini, turbulentno obdobje Olimpije, katerega edina svetla točka v letu 2017 je bilo napredovanje v finale pokala Slovenije, pa je načelo njegovo zdravje. V kratkem telefonskem pogovoru je za Dnevnik sporočil, da ne ve ničesar o indijskih vlagateljih, hkrati pa dodal, da se bodo v javnosti vedno pojavljala različna namigovanja o usodi kluba. Njegove besede so zvenele neprepričljivo, saj je omenil, da se vsaj za zdaj v povezavi s prodajo klubskega deleža ne dogaja nič.

V soboto se bosta v Stožicah na večnem derbiju pomerila Olimpija in Maribor. Takrat se bo predsednik Mandarić že vrnil s službene poti v ZDA. Vijolice imajo šest krogov pred koncem 15 točk prednosti pred Olimpijo, tretjeuvrščene Domžale pa za Mariborčani zaostajajo že 16 točk.

Ko sta se večna tekmeca pomerila nazadnje, se je dvoboj v Ljudskem vrtu končal brez zmagovalca (1:1), v finale Olimpije pa so se uvrstili zmaji. | Foto: Vid Ponikvar Ko sta se večna tekmeca pomerila nazadnje, se je dvoboj v Ljudskem vrtu končal brez zmagovalca (1:1), v finale Olimpije pa so se uvrstili zmaji. Foto: Vid Ponikvar

Če bi Maribor zadržal takšno prednost tudi po sobotnem nastopu v Ljubljani, bi si že zagotovil 14. naslov državnega prvaka, saj ima ne glede na sobotno tekmo boljše razmerje v medsebojnih tekmah z Olimpijo in bi ob koncu sezone, če bi imela kluba iz največjih slovenskih mest enako število točk, prehitel zmaje. Sobotni derbi si bodo na največjem slovenskem nogometnem objektu ogledali tudi Indijci.

Najlepši zadetki 30. kroga:

Ne spreglejte