Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
15.25

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo špansko prvenstvo Real Madrid el clasico

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 15.25

6 let, 4 mesece

V soboto brez špalirja

Ronaldo ni dolgo čakal na odgovor Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo je vrgel kost Barceloni. Pričakoval je, da bodo novopečenega svetovnega prvaka madridskega Reala v soboto pozdravili s slavnostnim špalirjem, a se je uštel. Špalirja ne bo. ''Zakaj bi bil? Saj nismo sodelovali v tem tekmovanju,'' je pojasnil odločitev direktor katalonskega kluba Guillermo Amor.

Katalonski nogometni ponos je v nedeljo nadigral Deportivo (4:0) in prednost pred madridskim Realom s tekmo več povišal na 11 točk. V tej sezoni v španskem prvenstvu sploh še ni izgubil.

Suvereno vodi na lestvici, pred najbližjim zasledovalcem, Oblakovim Atleticom, pa ima šest točk prednosti. Barcelona želi v soboto nadaljevati niz in ostati neporažena na najtežjem gostovanju. Pot jo bo ponesla v Madrid, na štadion Santiago Bernabeu, kjer domuje Real.

Če bi sodelovali v tekmovanju, bi bilo drugače

Madridski Real je v finalu klubskega svetovnega prvenstva premagal Gremio. | Foto: Reuters Madridski Real je v finalu klubskega svetovnega prvenstva premagal Gremio. Foto: Reuters Najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, ki je v soboto belim baletnikom zagotovil klubski svetovni naslov, saj je v finalu v Abu Dabiju dosegel edini zadetek na srečanju proti brazilskemu Gremiu, je v soboto pričakoval slavnostni pozdrav nogometašev Barcelone. Upal je, da bodo postavili špalir in zaploskali dvakratnim zaporednim svetovnim prvakom. Želja se mu ne bo uresničila.

Na odgovor iz Barcelone mu ni bilo treba dolgo čakati. Direktor Guillermo Amor je po zmagi nad Deportivom zatrdil, da v soboto zagotovo ne bo špalirja.

''Zakaj bi ga postavili? Saj nismo sodelovali v tem tekmovanju. Če bi, bi ga naredili, tako pa je o tem razmišljati brezpredmetno,'' je pojasnil. O špalirju ni razmišljal niti trener Ernesto Valverde, ki pripravlja moštvo na el clasico. Začel se bo že ob 13. uri.

Ne spreglejte