Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
13.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roy Hodgson Jack Wilshere Slovenija Anglija Euro 2016

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 13.07

8 let, 1 mesec

Angleži upajo, da bo njihov osrednji junak ostal zdrav

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Angleška nogometna reprezentanca tudi po gostovanju v Stožicah ostaja neporažena v kvalifikacijah za Euro 2016. Selektor Roy Hodgson poudarja, da si njegovi igralci zaslužijo spoštovanje.

Praktično vso tekmo proti Sloveniji so imeli nogometaši Anglije pobudo na zelenici v Stožicah. Kljub temu pa so z golom Milivoja Novakovića povedli izbranci Srečka Katanca.

Gostje so ostali pri začrtani taktiki in v drugem polčasu še konkretneje krenili proti vratom Samirja Handanovića. Dvakrat ga je z odličnima goloma premagal Jack Wilshere, po izenačenju Nejca Pečnika pa je piko na i v 86. minuti postavil Wayne Rooney (3:2).

Na Rooneyja se lahko vedno zanesejo

"Začeli smo napadalno, kot smo si zastavili. Nekoliko nas je presekal gol. Imeli smo kar nekaj priložnosti, vendar jih nismo znali izkoristiti. Pred začetkom drugega polčasa sem fantom dejal, da morajo nadaljevati napadalno igro. Igrali smo dober nogomet in si ustvarjali priložnosti. Vemo, da imamo na sredini dobre tehnične igralce.

Pomembno je bilo, da smo ob zaostanku zadržali zmagovalno miselnost. Zelo sem zadovoljen z Wilsherom in njegovima goloma. V drugem polčasu je nadzoroval sredino igrišča. Če bo ostal zdrav, imamo dobrega igralca za reprezentančno prihodnost," je po tekmi razlagal angleški selektor Roy Hodgson.

Reprezentanca Anglije ima po šestih tekmah kvalifikacij za Euro 2016 stoodstoten izkupiček, poražena pa ni bila že kar deset zaporednih tekem, kar je velik uspeh. "Fantje si zaradi tega zaslužijo spoštovanje," je poudaril Hodgson.

Nato se je dotaknil še predstave kapetana Rooneyja, ki se je z zadetkom na večni lestvici najboljših strelcev angleške izbrane vrste približal siru Bobbyju Chartlonu na vsega en gol zaostanka (48:49), izenačil pa se je z Garyjem Linekerjem. "Wayne je osredotočen na svoje delo. Tudi proti Sloveniji je bil. Lahko bi dosegel celo hat-trick, če bi tudi drugi dve priložnosti izkoristil, tako da bi že včeraj govorili o novem angleškem rekordu. Vendar ima še veliko časa in priložnosti. On je človek, na katerega se lahko vedno zanesemo," je prvi mož stroke pri Otočanih pohvalil zvezdnika Manchester Uniteda.

Ne spreglejte