Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
21.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 21.28

8 let

Angleži dočakali Capella

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Angleški mediji so dočakali tudi uradno predstavitev italijanskega strokovnjaka Fabia Capella kot novega selektorja angleške nogometne reprezentance.

Nekdanji strateg Milana, Rome, Juventusa in Reala Madrida je podpisal štiriinpolletno pogodbo, na leto pa naj bi prejemal 8,4 milijona evrov - največ med vsemi selektorji. V skladu z visoko plačo Capello obljublja tudi odmevne rezultate. Enainšestdesetletni Capello je na angleškem selektorskem stolčku zamenjal Steva McClarna, ki mu z zvezdniki napolnjene angleške vrste ni uspelo popeljati na evropsko prvenstvo leta 2008. Capella tako čaka velik pritisk otoških medijev, saj si Angleži novega neuspeha - neuvrstitve na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki - pod nobenim pogojem ne smejo privoščiti.

"V čast mi je voditi Anglijo. Sanje so se mi uresničile. To je služba, ki so jo želi prav vsak, prinaša pa velika pričakovanja. Zelo trdo bomo delali, da bomo uresničili naše cilje," je pred številnimi novinarji (novinarsko konferenco so predvajali v neposrednem prenosu) dejal Capello, ki bo službo uradno nastopil 7. januarja.

"Mislim, da ima Anglija zelo dobro moštvo. Prepričan sem, da bomo skupaj dosegli zelo velike uspehe. Ponosno nositi angleški dres bi morala biti stimulacija za vse igralce, da bi od sebe dali še več. Želim si, da bi za reprezentanco igrali tako kot za klube," je dodal Capello, ki je bil tako kot mnogi presenečen, da se Angliji - po njegovem ji primanjkuje predvsem samozavesti - ni uspelo prebiti na EP 2008.

Capello je govoril večinoma v italijanščini, a obljubil, da se bo naučil tudi angleškega jezika. "Prepričan sem, da bom čez mesec dni, ko se bom prvič srečal z reprezentanco, že govoril angleško," pravi Capello, ki ga 6. februarja čaka prijateljska tekma s Švico.

V italijanski Gorici rojeni trener ni pozabil na zdajšnjega zvezdnika Los Angeles Galaxyja Davida Beckhama, ki ga je vodil že pri Realu Madridu. "Menim, da Beckham pomeni zelo veliko v angleški vrsti, zato bom nanj vsekakor tudi računal. Toda še vedno imam mesec časa za konkretne odločitve," je še povedal Capello, ki se bo v strokovnem štabu naslanjal na štiri prav tako italijanske pomočnike.

V vodstvu angleške zveze (FA) verjamejo, da jim bo italijanska naveza vrnila ugled. "Capello je izjemen možakar z izjemnimi dosežki. Je zmagovalec z velikim Z! Vemo, da nekaj dolgujemo našim navijačem, a verjamemo, da si bomo skupaj s Capellom povrnili ugled," je prepričan izvršni direktor FA Brian Barwick.

Ne spreglejte