Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
22.59

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Brighton Aston Villa Manchester United Chelsea Arsenal Manchester City Tottenham Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 22.59

6 mesecev

Angleško prvenstvo, 9. krog

Tottenham spet na vrh, Liverpoolu mestni derbi, Arsenal vstal od mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Tottenham | Tottenham je znova zasedel vrh premierligaške lestvice. | Foto Reuters

Tottenham je znova zasedel vrh premierligaške lestvice.

Foto: Reuters

Po devetem krogu angleškega prvenstva ostaja na vrhu Tottenham, ki je v zadnji tekmi kroga z 2:0 ugnal Fulham. Spurs imajo dve točki prednosti pred Manchester Cityjem, ki je z 2:1 ugnal Brighton. Krog je sicer prinesel dva velika lokalna derbija. Na prvem, derbiju Merseyside na Anfieldu, sta se pomerila mestna tekmeca Liverpool in Everton, zmage z 2:0 (oba gola je dosegel Mohamed Salah) pa so se veselili domači. Na Stamford Bridgeu sta v londonskem derbiju obračunala Chelsea in Arsenal, tekma se je končala z neodločenih 2:2, čeprav je Chelsea do 77. minute vodil z 2:0.

Arsenal Manchester City
Sportal City bled kot že dolgo ne, Arsenal slavi po 15 tekmah

V zadnji tekmi kroga je Tottenham v ponedeljek na domačem stadionu z 2:0 ugnal Fulham in se znova povzpel na vrh premierligaške lestvice. Za zmago sta zadela Son Heung-Min v 36. minuti in James Madddison v 54. minuti.

Vse tekme devetega kroga v premier ligi so se začele z minuto molka v spomin na legendarnega Bobbyja Charltona, ki je umrl star 86 let. Njegov Manchester United je v zadnji sobotni tekmi gostoval pri zadnjem Sheffield Unitedu in se namučil za zmago z 2:1.

Bobby Charlton
Sportal Za vedno se je poslovila angleška nogometna legenda

V drugem mestnem derbiju dneva sta se pomerila londonska velikana Chelsea in Arsenal. | Foto: Reuters V drugem mestnem derbiju dneva sta se pomerila londonska velikana Chelsea in Arsenal. Foto: Reuters

Na londonskem derbiju na Stanford Bridgeu sta se pomerila Chelsea in Arsenal. Topničarji so se morali zadovoljiti s točko in ostali za Cityjem. Gostitelji so povedli v 15. minuti tekme, ko je z enajstih metrov mrežo Arsenalovega vratarja Davida Raye zatresel Cole Palmer. V začetku drugega polčasa so navijači topničarjev doživeli še en šok, Chelsea je izvedel protinapad, Mykhailo Mudryk je z leve strani Arsenalovega kazenskega prostora poskušal s sredinsko podajo, a je žoga odletela kar v gol za hrbet presenečenega Raye. V nadaljevanju so topničarji močno pritisnili in v 77. minuto z zadetkom Declana Rica zaostanek prepolovili, v 84. pa z golom Leandra Trossarda izenačili. Pri 2:2 je ostalo do konca tekme. 

Liverpool je v mestnem derbiju premagal Everton. Mohamed Salah je dosegel oba gola. | Foto: Reuters Liverpool je v mestnem derbiju premagal Everton. Mohamed Salah je dosegel oba gola. Foto: Reuters

Za uvod je bilo vroče v Liverpoolu, kjer so Redsi v vedno napetem lokalnem derbiju gostili Everton. Zasedba Jürgena Kloppa je med reprezentančnim premorom ostala brez Andyja Robertsona, ki si je na tekmi Škotske izpahnil ramo in bo potreboval operacijo, kljub temu pa so bili v taboru Liverpoola prepričani, da bodo kos izzivu. In niso se motili, zmagali so z 2:0 – oba gola je dosegel Egipčan Mohamed Salah. Egipčan – ta je prvi zadetek dosegel z enajstih metrov v 75. minuti tekme, drugega pa po hitrem protinapadu v sedmi minuti sodnikovega podaljška, ko je hladnokrvno izkoristil imenitno podajo Darwina Nuneza – se je prebil čisto pod vrh lestvice najboljših strelcev lige. Zdaj s sedmimi goli (izenačen je s članom Tottenhama Sonom Heung-Minom) zaostaja le za vodilnim Norvežanom Erlingom Haalandom. Everton se je sicer bojevito upiral domačim, ki so imeli od 37. minute na igrišču nogometaša več. Pri Evertonu je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen izkušeni branilec Ashley Young.

Erling Haaland je dosegel drugi gol za Manchester City, ta je bil danes z 2:1 boljši od Brightona. | Foto: Reuters Erling Haaland je dosegel drugi gol za Manchester City, ta je bil danes z 2:1 boljši od Brightona. Foto: Reuters

Manchester City je gostil neugodni Brighton, ga premagal z 2:1 in tako po dveh porazih v premierligi spet prišel na zmagovite tirnice. Meščani imajo zdaj 21 točk, Erling Haaland pa se je z devetim golom v sezoni utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev angleškega nogometnega prvenstva.

Angleško prvenstvo, 9. krog:

Sobota, 21. oktober::

Nedelja, 22. oktober:

Ponedeljek, 23. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Haaland (Man City)
7 - Salah (Liverpool), Son Heung-Min (Tottenham)
6 – Bowen (West Ham), Isak (Newcastle)
5 – Douglas Luiz (Aston Villa), Hwang Hee-chan (Wolverhampton), Mbeumo (Brentford), Wilson (Newcastle), Watkins (Aston Villa)
4 – Alvarez (Man City), Edouard (Crystal Palace), Ferguson (Brighton), Saka (Arsenal), Solanke (Bournemouth)

Manchester City Pep Guardiola
Sportal Messi ali Haaland? Pepov odgovor vas bo nasmejal. #video
Ne spreglejte