Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 8. 2022,
19.42

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Chelsea Arsenal Manchester City Manchester United Liverpool Tottenham angleško prvenstvo

Nedelja, 28. 8. 2022, 19.42

1 leto, 8 mesecev

Angleško prvenstvo, 4. krog

Devetica Liverpoola, Kane zabijal za Tottenham, Haaland za City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Liverpool | Liverpool je prišel do prve zmage v tej sezoni premier lige. In to kakšne! | Foto Reuters

Liverpool je prišel do prve zmage v tej sezoni premier lige. In to kakšne!

Foto: Reuters

V četrtem krogu angleškega prvenstva se je Liverpool znesel nad Bournemouthom in ga premagal z 9:0. Manchester City je proti Crystal Palaceu ob polčasu zaostajal z 0:2, a se na koncu veselil zmage s 4:3, "hat-trick" pa je dosegel Erling Haaland. Na vrhu ostaja Arsenal, ki je premagal še Fulham in je za zdaj stoodstoten. Na zadnji tekmi kroga je  Tottenhama z 2:0 premagal Nottingham Forest z 2:0 in se po številu točk izenačili z drugouvrščenim Cityjem.

Liverpool je prišel do prve zmage v tej sezoni premier lige, kar z 9:0 se je znesel nad Bournemouthom. Luis Diaz, Harvey Elliott in Trent Alexander-Arnold so poskrbeli, da je bilo v 28. minuti že 3:0 za domače, pri vseh treh golih pa je podajo prispeval Roberto Firmino. V 31. minuti je zadel še sam, končni izid prvega polčasa (5:0) pa je v 45. minuti postavil Virgil van Dijk. V drugem polčasu je Chris Mepham zabil še avtogol, Firmino je prispeval še en zadetek, za končnih 9:0 sta zabila še Fabio Carvalho in Diaz s svojim drugim golom na tekmi.

Liverpool izenačil rekord

Liverpool se je na večni lestvici najvišjih zmag izenačil z Manchester Unitedom in Leicestrom, ki sta od začetka premier league (1992/93) prav tako slavila z 9:0. Unitedu je to uspelo dvakrat na domači zelenici, in sicer v sezonah 1994/95 proti Ipswichu in 2020/21 proti Southamptonu, Leicester pa se je v sezoni 2019/20 prav tako znesel nad Southamptonom, kar ostaja najvišja gostujoča zmaga v celotni zgodovini angleškega nogometa na najvišji ravni.

Siceršnji najvišji zmagi med elito angleškega prvenstva segata v sezoni 1891/92 in 1908/09, ko sta z 12:0 na domači zelenici slavili ekipi West Bromwicha (Darwen) in Nottingham Foresta (Leicester Fosse). STA

Manchester City je v prvem polčasu obračuna s Crystal Palaceom zaostajal z 0:2, nato pa se je četa Pepa Guardiole le zbrala, Bernardo Silva je v 53. minuti načel mrežo Londončanov, po tem pa je na sceno stopil izjemni norveški ostrostrelec Eerling Haaland in s "hat-trickom" poskrbel za popoln preobrat. Haaland je s šestimi goli že najboljši strelec premier lige.

Pri rdečih vragih je še vedno negotova usoda Cristiana Ronalda, nogometna javnost na Otoku se sprašuje, ali bo izkušeni Portugalec ostal v Manchestru, ali pa se preselil h kateremu izmed klubov, ki bodo v tej sezoni nastopili v ligi prvakov. A tokrat ga je trener Erik ten Hag poslal v igro v 68. minuti, v 80. pa še nedavno okrepitev, brazilskega vezista Casemira, ki je tako debitiral za Manchester United.

Harry Kane je zabil oba gola za zmago Tottenhama. | Foto: Reuters Harry Kane je zabil oba gola za zmago Tottenhama. Foto: Reuters

Vodilni Arsenal še vedno ne pozna poraza. V soboto je v mestnem obračunu gostil Fulham in ga premagal z 2:1. Za nedelsko zmago zasedbe iz severnega dela Londona, za Tottenham, v Nottinghamu je oba gola dosegel Harry Kane v 5. in 81. minuti. Prvi zvezdnik Tottenhama je imel priložnost za "hat-trick", a je v 56. minuti zastreljal 11-metrovko.

Angleško prvenstvo, 4. krog:

Sobota, 27. avgust:
Southampton : Manchester United 0:1 (0:0)
Brentford : Everton 1:1 (0:1)
Brighton : Leeds 1:0 (0:0)
Chelsea : Leicester 2:1 (0:0)
Liverpool : Bournemouth 9:0 (5:0)
Manchester City : Crystal Palace 4:2 (0:2)
Arsenal : Fulham 2:1 (0:0)

Nedelja, 28. avgust:
Aston Villa : West Ham 0:1 (0:0)
Wolverhampton : Newcastle 1:1 (1:0)
Nottingham Forest : Tottenham 0:2 (0:1)

Najboljši strelci:

6 - Haaland (Man City),
4 - Rodrigo (Leeds), Mitrović (Fulham), Kane (TottenhaM)
3 - Zaha (Crystal Palace), Gross (Brighton), Diaz (Liverpool), Odegaard (Arsenal)

Ne spreglejte