Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
20.00

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Liverpool Erik Ten Hag Rasmus Hojlund Arsenal Manchester United Manchester City angleško prvenstvo Premier League

Nedelja, 3. 9. 2023, 20.00

8 mesecev

Angleško prvenstvo, 4. krog

Arsenal si je privoščil Man Utd v izdihljajih srečanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Manchester City | Manchester City je tudi po četrtem krogu še brez izgubljene točke. | Foto Reuters

Manchester City je tudi po četrtem krogu še brez izgubljene točke.

Foto: Reuters

Nogometaši Arsenala so v enem največjih otoških derbijev premagali Manchester United (3:1), zmagovita zadetka pa sta bila dosežena globoko v sodnikovem podaljšku. V vodstvu ostaja "stoodstotni" Manchester City, ki je v soboto s 5:1 odpravil Fulham. Do visoke zmage je prišel tudi Tottenham, še drugič pa je brez točk ostal Chelsea. Še slabše se je sezona začela za Newcastle, ki je klonil še tretjič, tokrat je bil s 3:1 boljši Brighton.

Manchester City Erling Haaland
Sportal Haalandu se kaj takšnega še ni zgodilo, Liverpool vstal od mrtvih

Manchester City je za četrto zmago sezone na domačem Etihadu za zmago s 5:1 v 31. minuti v vodstvo popeljal Julian Alvarez. Fulham je na drugi strani ekspresno odgovoril že po dveh minutah, ko je na 1:1 izid poravnal Tim Ream. A še pred koncem prvega polčasa, globoko v sodnikovem dodatku, so aktualni prvaki znova povedli, ko je bil natančen Nathan Ake, v drugem polčasu pa je s tremi zadetki – enim iz bele pike – tekmo dokončno odločil Erling Haaland, ki je v tej sezoni že pri šestih doseženih golih.

Son Heung-min je dosegel hat-trick. | Foto: Reuters Son Heung-min je dosegel hat-trick. Foto: Reuters

Do visoke zmage je prišel tudi Tottenham, ki je s 5:2 odpihnil Burnley. Pod hat-trick se je ob zmagi podpisal kapetan Heung-Min Son. Še drugi poraz v sezoni pa so zabeležili nogometaši Chelseaja, ki so morali z 0:1 priznati premoč Nottinghamu. Edini gol na srečanju je dosegel Anthony Elanga.

Še naprej pa odlične predstave kaže Brighton, ki je tokrat s 3:1 ugnal Newcastle. Ta je zabeležil že tretji poraz. Pod vse tri zadetke Brightona se je podpisal Evan Ferguson.

Tretjo zmago so že v petek zabeležili nogometaši West Hama. Luton Town so premagali z 2:1, že četrti gol sezone je zabil Jarrod Bowen. Novinec v ligi tako ostaja brez točke, s tekmo manj je na zadnjem mestu.

Topničarji spravili v slabo voljo rdeče vrage

Martin Odegaard je izenačil na 1:1 v prvem polčasu. | Foto: Reuters Martin Odegaard je izenačil na 1:1 v prvem polčasu. Foto: Reuters Nogometaši Arsenala so dobili derbi četrtega kroga angleškega nogometnega prvenstva. Na svojem stadionu so s 3:1 ugnali Manchester United, do zmage pa prišli v sodniškem dodatku, v njegovi šesti minuti je zadel Declan Rice, letošnja okrepitev, za katero so po neuradnih podatkih plačali 122 milijonov evrov, v njegovi 11. pa še Gabriel Jesus. Slednji se je v ekipo vrnil po poškodbi, v igro je vstopil v 76. minuti. Pred tem je v 27. minuti prvega polčasa goste v vodstvo popeljal Marcus Rashford, a že minuto pozneje je odgovoril Martin Odegaard.

V 90. minuti so se sicer že veselili gostujoči navijači, saj je Alejandro Garnacho zatresel mrežo, a sodniki zaradi nedovoljenega položaja gola niso priznali. Že prej so po ogledu posnetka razveljavili tudi prvotno dosojeno enajstmetrovko za Arsenal.

Topničarji so dosegli kar dva zadetka v sodnikovem podaljšku. | Foto: Reuters Topničarji so dosegli kar dva zadetka v sodnikovem podaljšku. Foto: Reuters

Arsenal je s tremi zmagami in remijem še naprej v skupini najbližjih zasledovalcev vodilnega Manchester Cityja, ki ima maksimalen izkupiček, v tej skupini so še Tottenham, West Ham in Liverpool.

Slednji je tokrat doma s 3:0 ugnal Aston Villo, enega od treh zadetkov je dosegel Mohamed Salah, ki je dokazal, da zaradi bogatih snubcev iz Savdske Arabije ni izgubil glave. To je bil že njegov 139. gol na 222. tekmi elitne angleške lige. V tretji nedeljski tekmi pa je bil Crystal Palace s 3:2 uspešnejši od Wolwerhamptona, dva gola je za zmagovalce dosegel Francoz Odsonne Edouard.

Angleško prvenstvo, 4. krog:

Petek, 1. september:

Sobota, 2. september:

Nedelja, 3. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

6 – Haaland (Man City)
4 – Ferguson (Brighton), Mbeumo (Brentford)
3 – Awoniyi (Nottingham), Bowen (West Ham), Edouard (Crystal Palace), March (Brighton), Son Heung-Min (Tottenham)
...

Arsenal Martin Odegaard
Sportal Arsenal se je igral z ognjem, prvaki stoodstotni tudi po derbiju
Ne spreglejte