Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2023,
22.55

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tottenham Manchester United Manchester City Arsenal Chelsea Liverpool angleško prvenstvo Premier League

Ponedeljek, 21. 8. 2023, 22.55

8 mesecev, 2 tedna

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 2. KROG

Arsenal se je igral z ognjem, prvaki stoodstotni tudi po derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Arsenal Martin Odegaard | Martin Odegaard je dosegel edini zadetek za Arsenal. | Foto Reuters

Martin Odegaard je dosegel edini zadetek za Arsenal.

Foto: Reuters

Na angleških zelenicah se je ta konec tedna drugi krog nove sezone premier lige. V zadnjem dejanju je Arsenal z 1:0 ugnal Crystal Palace. Chelsea je v nedeljo na gostovanju pri West Hamu klonil z 1:3. Sobota je postregla z dvema derbijema – Tottenham je na atraktivnem srečanju pred domačimi navijači z 2:0 ugnal Manchester United, prvak Manchester City pa je z 1:0 ugnal Newcastle, a kljub temu ne zaseda vrha premier lige. Ta pripada nogometašem Brightona, ki so vpisali novo zmago s 4:1, tokrat so v gosteh premagali Wolverhampton in zaradi boljšega razmerja med doseženimi in prejetimi zadetki vodijo na razpredelnici. 

Jurrien Timber
Sportal Udarec za Arsenalovega novinca: z zelenic bo odsoten večino sezone
Manchester City - Sevilla, evropski superpokal
Sportal Manchester City po 11-metrovkah osvojil premierni evropski superpokal

Nogometaši Crystal Palacea in Arsenala so v ponedeljek sklenili drugi krog angleškega prvenstva. V zadnji tekmi kroga je na gostovanju slavil Arsenal z 1:0.Edini gol na dvoboju je v 53. minuti z enajstmetrovke dosegel Martin Odegaard. V 67. minuti si je Takehiro Tomiyasu prislužil še drugi rumeni karton, a so topničarji tudi z igralcem manj zdržali do konca dvoboja.

Chelsea je z 1:3 klonil proti West Hamu. | Foto: Reuters Chelsea je z 1:3 klonil proti West Hamu. Foto: Reuters Poraz Chelseaja

Chelsea, za katerega je novi lastnik Todd Boehly v zadnjih treh prestopnih rokih odštel več kot milijardo evrov, ima po dveh tekmah zgolj točko. V uvodnem krogu je doma remizirala z Liverpoolom, tokrat pa je morala v gosteh z 1:3 priznati premoč West Hamu. Ta je pred domačimi navijači povedel že v sedmi minuti, ko je bil natančen Nayef Aguerd, zatem pa je na drugi strani v 28. minuti izid na 1:1 poravnal Carney Chukwuemeka. Chelsea je imel v 43. minuti veliko priložnost za vodstvo, a je Enzo Fernandez zapravil strel z bele točke. 

To je v drugem polčasu dalo zagon domačim, v 53. minuti je za vodstvo West Hama z 2:1 zadel Michail Antonio. Hammersev ni zmedla niti izključitev strelca prvega zadetka Aguerda v 67. minuti, globoko v sodnikovem podaljšku je nato zmago z zadetkom z enajstmetrovke potrdil še Lucas Paqueta.

Manchester City je ugnal Newcastle. | Foto: Reuters Manchester City je ugnal Newcastle. Foto: Reuters

Manchester City, ki je med tednom v zrak dvignil tudi pokal za evropski superpokal, potem ko je bil po izvajanju enajstmetrovk boljši od Seville, je ostal neporažen tudi po derbiju drugega kroga, ko je na Etihadu v soboto gostoval vedno neugodni Newcastle. Edini zadetek na srečanju za zmago sinjemodrih je v 31. minuti dosegel Julian Alvarez.

Tottenhamu derbi z Unitedom, Liverpool slavil po preobratu

Na prvem sobotnem derbiju je Tottenham v velikem slogu z 2:0 ugnal Manchester United in zmagal prvič v novi sezoni. Spurs so po odhodu prvega zvezdnika ekipe Harryja Kana, ki je okrepil Bayern, v prvem krogu le remizirali na gostovanju pri Brentfordu (2:2), v drugem dejanju pa so pred domačimi navijači po prepričljivi predstavi na kolena spravili rdeče vrage. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, precej bolj vroče pa je bilo v drugem delu, ko sta obe ekipi zatresli tudi okvir vrat. Tottenham je povedel v 49. minuti, ko je bil uspešen Pape Matar Sarr, dvome o zmagovalcu pa je v 83. minuti odločil Ben Davies, ki je postavil končni izid 2:0. Tudi sicer pa je bil Tottenham skozi celoten obračun veliko podjetnejši.

Tottenham je zmagal z 2:0. | Foto: Reuters Tottenham je zmagal z 2:0. Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola so po remiju na prvi tekmi s Chelseajem v drugem poskusu dosegli svojo prvo zmago. Na domačem Anfieldu so po preobratu s 3:1 ugnali Bournemouth, ki je sicer tekmo bolje odprl, potem ko je že v tretji minuti domače navijače z zadetkom šokiral Antoine Semenyo. Liverpool je nato le odgovoril, v 28. minuti je na 1:1 poravnal Luis Diaz, osem minut zatem pa je Mohamed Salah najprej zapravil strel z bele pike, a nato odbito žogo spravil v mrežo gostov. Redsi so nato od 58. minute naprej igrali z nogometašem manj na zelenici, saj je rdeči karton prejel Alexis Mac Allister, vendar to zasedbe Jürgena Kloppa ni zmedlo, končni izid 3:1 je v 62. minuti postavil Diogo Jota.

Liverpool je po preobratu slavil s 3:1. | Foto: Reuters Liverpool je po preobratu slavil s 3:1. Foto: Reuters

Angleško prvenstvo, 2. krog:

Petek, 18. avgust:

Sobota, 19. avgust:

Nedelja, 20. avgust:

Ponedeljek, 21. avgust:

Lestvica:

Najboljši strelci:

3 – March (Brighton), Mbeumo (Brentford) 
2 – Awoniyi (Nottingham), Diaz (Liverpool), Haaland (Man City), Isak (Newcastle), Wissa (Brentford)
...

Ne spreglejte