Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2023,
16.25

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Liverpool Newcastle United Manchester United Manchester City Chelsea Tottenham Arsenal Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 26. 2. 2023, 16.25

1 leto, 1 mesec

Angleško prvenstvo, 25. krog

Arsenal in City meljeta naprej, Chelsea že pet tekem brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Martinelli Arsenal | Gabriel Martinelli v objemu trenerja Mikela Artete. | Foto Reuters

Gabriel Martinelli v objemu trenerja Mikela Artete.

Foto: Reuters

Vodilni Arsenal je v 25. krogu premier lige v gosteh premagal Leicester City, najbližji zasledovalec Manchester City pa je nadigral Bournemouth. Liverpool je nastopil prvič po evropskem polomu proti Realu (2:5) in znova razočaral, saj je remiziral pri Crystal Palacu (0:0). Tottenham je dobil londonski derbi z 2:0, Chelsea je tako že pet tekem brez zmage, ko je dal le en gol.

Manchester United ligaški pokal
Sportal Manchester United dvignil prvo lovoriko po šestih letih

Premierligaški ples se je začel v petek zvečer v Londonu, kjer je Fulham pričakal Wolverhampton. Londončanom kaže v tej sezoni imenitno, saj so na visokem šestem mestu, ki vodi v Evropo. Dvoboj Newcastla in Brightona je prestavljen, saj so se srake pripravljale na nedeljski finale angleškega pokala, ko se bodo na Wembleyju za lovoriko potegovale proti Manchester Unitedu.

Vodilni Arsenal je že petič zapored premagal Leicester City, zmagovalca je odločil Brazilec Gabriel Martinelli. Najbližji zasledovalec Manchester City, ki je v sredo v ligi prvakov remiziral pri Kamplovem Leipzigu (1:1), je ugnal Bournemouth v gosteh kar s 4:1. V premier ligi ga je premagal na vseh 12 medsebojnih tekmah. V polno je zadel tudi prvi strelec tekmovanja Erling Braut Haaland.

Oliver Skipp za 1:0. | Foto: Reuters Oliver Skipp za 1:0. Foto: Reuters Na trenerskem stolčku Leeds Uniteda je debitiral Španec Javi Gracia in se veselil zelo pomembne zmage v derbiju začelja proti zadnjeuvrščenem Southamptonu,

Nedelja je ponudila londonsko poslastico med Tottenhamom in Chelseajem, ki je kljub izdatnim zimskim nakupom v rezultatski krizi. Če štejemo že to tekmo in še tekmo lige prvakov med tednom, je dal na zadnjih šestih en sam gol. V premier ligi je zdaj brez zmage zadnjih pet tekem (dva poraza, trije remiji).

Tottenham ga je premagal z 2:0. V 19. sekundi drugega polčasa je s strelom od daleč domače v vodstvo popeljal Oliver Skipp, to je bil njegov sploh prvi gol za Tottenham. Končni izid pa je postavil Harry Kane, potem ko se je po kotu dobro znašel v kazenskem prostoru. Za Tottenham, ki ga ni vodil Antonio Conte, saj še vedno okreva po operaciji žolčnika, je bila to prva zmaga nad Chelseajem na zadnjih devetih medsebojnih tekmah.

Anderlecht
Sportal Rumena podmornica proti evropskim krvnikom Anteja Šimundže

Angleško prvenstvo, 25. krog:

Petek, 24. februar:

Sobota, 25. februar:

Nedelja, 26. februar:

Sreda, 5. april:

Najboljši strelci:

27 – Haaland (Man City),
18 – Kane (Tottenham),
14 – Rashford (Man Utd), Toney (Brentford),
11 – Mitrović (Fulham), 
10 – Almiron (Newcastle), Rodrigo (Leeds),
– Maddison (Leicester), Martinelli (Arsenal), Saka (Arsenal),
– Barnes (Leicester), Foden (Man City), Odegaard (Arsenal), Salah (Liverpool), Trossard (Arsenal), Watkins (Aston Villa), Ings (West Ham)
7 – Firmino (Liverpool), Wilson (Newcastle)

Ne spreglejte