Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2023,
8.08

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

3

Natisni članek

Wolverhampton Nottingham Forest Manchester City Southampton Leicester City Newcastle United Charlton Athletic Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Manchester United angleški ligaški pokal

Četrtek, 12. 1. 2023, 8.08

1 leto, 3 mesece

Angleški ligaški pokal, četrtfinale

Velika senzacija v Angliji, to se Guardioli ni zgodilo še nikoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

3

Manchester United | Manchester United se je zavihtel v polfinale. | Foto Reuters

Manchester United se je zavihtel v polfinale.

Foto: Reuters

V polfinale angleškega ligaškega pokala so se uvrstili Manchester United, Newcastle, Nottingham Forest in Southampton. Za največje presenečenje so poskrbeli nogometaši Southamptona, ki so v sredo na stadionu St. Mary premagali Manchester City z 2:0. Izbranci Josepa Guardiola so tako doživeli velik udarec, saj so v zadnjih petih letih kar štirikrat osvojili Carabao Cup, tokrat pa ostali praznih rok že v četrtfinalu. Sloviti španski strateg je na Otoku prvič izpadel že v četrtfinalu kateregakoli pokalnega tekmovanja.

Stevenage
Sportal Arsenalu se je le odprlo, sledi poslastica z Man Cityjem

Angleški ligaški pokal, četrtfinale:

Torek, 10. januar:

Sreda, 11. januar:

Odkar je 37-letni portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo zapustil rdeče vrage, se lahko Manchester United pod vodstvom Erika ten Haga pohvali z najdaljšim zmagovitim nizom. Tega so po tekmi četrtfinala ligaškega pokala podaljšali že na šest tekem. United se je v tem obdobju v angleškem prvenstvu zavihtel na četrto mesto, se prebil v četrti krog pokala FA, v angleškem ligaškem pokalu pa se je uvrstil v polfinale. Proti Charltonu, edinemu četrtfinalistu angleškega ligaškega pokala, ki ne nastopa v elitni angleški ligi (premier league), ampak je v tretji ligi (league one) trenutno na 12. mestu, je upravičil vlogo velikega favorita. Za gostitelje sta zadela Antony (21.) in dvakrat ob koncu tekme Marcus Rashford, ki je v zadnjem času v izjemni formi.

Dan Burn je zadel za vodstvo Newcastla. | Foto: Reuters Dan Burn je zadel za vodstvo Newcastla. Foto: Reuters

V drugem torkovem četrtfinalu je Newcastle, ki je v angleškem prvenstvu na visokem tretjem mestu, do zdaj pa je izgubil le na eni tekmi, z 2:0 ugnal Leicester City. Za domače sta zadela Dan Burn (60.) in Joelinton (72.).

City izpadel brez strela v okvir vrat!

Sreda je postregla z odmevnim presenečenjem, saj je Southampton, ki se v angleškem prvenstvu krčevito poteguje za obstanek, z 2:0 odpravil velikega favorita iz Manchestra. City, osemkratni osvajalec angleškega ligaškega pokala, je oba zadetka prejel v uvodnih 28 minutah. Najprej je v polno zadel Francoz Sekou Mara, nato se je med strelce vpisal še Malijec Moussa Djenepo.

Svetniki iz Southamptona so priredili veliko presenečenje in izločili osemkratnega zmagovalca angleškega ligaškega pokala. | Foto: Reuters Svetniki iz Southamptona so priredili veliko presenečenje in izločili osemkratnega zmagovalca angleškega ligaškega pokala. Foto: Reuters

Za svetnike je debitiral tudi znanec 1. SNL Mislav Oršić, hrvaški reprezentant, strelec zmagovitega zadetka na tekmi za tretje mesto na SP 2022 v Katarju. Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je tako prvič v karieri, odkar vodi bogati otoški klub, izpadel že v četrtfinalu kateregakoli pokalnega tekmovanja. Pred tem je bil uspešen na 15 zaporednih četrtfinalnih srečanjih, tokrat pa je na stadionu St. Mary doživel razočaranje. Norvežan Erling Haaland in Belgijec Kevin de Bruyne sta v igro vstopila šele v drugem polčasu, v konici napada so pri Cityju od prve minute zaigrali Julian Alvarez, Phil Foden in Jack Grealish, a niso niti enega strela usmerili v okvir vrat svetnikov.

Josep Guardiola je prvič v karieri izpadel v četrtfinalu pokalnega tekmovanja na Otoku. | Foto: Reuters Josep Guardiola je prvič v karieri izpadel v četrtfinalu pokalnega tekmovanja na Otoku. Foto: Reuters

V drugem sredinem četrtfinalu je Nottingham Forest po strelih z bele točke izločil Wolverhampton.

Rdeči vragi se bodo v polfinalu pomerili z Nottinghamom, Southampton pa bo poskušal po Cityju presenetiti še Newcastle.

Chelsea City
Sportal Manchester City slavi zlatega aduta Mahreza, prednost Arsenala se topi
Atletico Joao Felix
Sportal Najdražja okrepitev v zgodovini Atletica zapušča Simeoneja
Ne spreglejte