Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 6. 2017,
13.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalska Čile Arturo Vidal UEFA liga prvakov Real Madrid Bayern München Joshua Kimmich Nemčija pokal konfederacij

Sreda, 28. 6. 2017, 13.10

1 leto

Izgubljeno s prevodom

Afere, v kateri je napadel Ronalda, sploh ne bi smelo biti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Arturo Vidal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na današnjem polfinalu pokala konfederacij med Čilom in Portugalsko ne bo manjkalo velemojstrov svetovnega kova. Eden izmed njih, Čilenec Arturo Vidal, je priprave na srečanje začinil z izjavo, da Cristiano Ronaldo zanj sploh ne obstaja. Marsikdo je to takoj povezal s spornim napredovanjem Reala v polfinale lige prvakov, pozneje pa se je izkazalo, da se je zgodila napaka pri prevodu.

V Kazanu raste napetost pred obračunom med evropskim in južnoameriškim prvakom, po katerem bodo podelili prvo finalno vstopnico na letošnjem pokalu konfederacij. Arturo Vidal, eden izmed najboljših čilskih nogometašev, je prepričan, da bo zaigral v finalu.

"Svojemu klubskemu soigralcu Joshui Kimmichu sem že povedal, da se bova ponovno srečala v finalu," je dejal zvezni igralec Bayerna, kjer si slačilnico deli tudi z omenjenim nemškim reprezentantom. Z njim se je že pomeril na tem tekmovanju, srečanje med Nemčijo in Čilom pa se je končalo brez zmagovalca (1:1).

Čile v finalu proti Nemčiji

Bo Cristiano Ronaldo ostal brez nedeljskega finala pokala konfederacij? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bo Cristiano Ronaldo ostal brez nedeljskega finala pokala konfederacij? Foto: Guliverimage/Getty Images Vidal je prepričan, da bo dvakratni južnoameriški prvak v polfinalu preskočil portugalsko oviro. Ko so ga predstavniki sedme sile po zadnjem srečanju Čila (1:1 proti Avstraliji) vprašali, kaj meni o Cristianu Ronaldu, najboljšem strelcu tekmovanja, je Vidal po poročanju številnih medijev jezno izstrelil: "Cristiano je pametnjakovič. Zame sploh ne obstaja.''

Portugalski 32-letni kapetan Ronaldo je na tem turnirju v izjemni formi. Za najboljšega igralca je bil izbran na vseh treh tekmah.

Besede Vidala so hitro zaokrožile po svetu, predstavnik čilske reprezentance Maria Jose Vasconcelos pa je dan pozneje v pogovoru za ESPN pojasnil, da je nastala nepotrebna zmešnjava, ki jo je zakrivil neposrečen prevod.

Madridski Real je v četrtfinalu lige prvakov izločil Bayern München. | Foto: Guliverimage/Getty Images Madridski Real je v četrtfinalu lige prvakov izločil Bayern München. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nogometaš Bayerna naj bi po njegovih besedah dejal le, da se v reprezentanci Portugalske ne boji nikogar. Dejal je, da v izbrani vrsti evropskih prvakov ni nobenega "cuca", kar je v Čilu izraz za nekoga, ki izžareva strah. V osrednjem delu Španije ta beseda pomeni tudi biti prebrisan, pridevniki v nemških in angleških medijih pa so se po tem le še stopnjevali v negativnem smislu. Na koncu je Ronaldo postal pametnjakovič (v angleškem jeziku smart ass).

Sporna izključitev Čilenca

Vidal je Čilu pomagal do dveh zaporednih naslovov južnoameriškega prvaka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Vidal je Čilu pomagal do dveh zaporednih naslovov južnoameriškega prvaka. Foto: Guliverimage/Getty Images Mediji so pograbili kost in razpredali o tem, da bi Vidal zmago nad Portugalsko doživel kot zadoščenje, saj naj bi bil zaradi izpada iz lige prvakov še vedno jezen na Ronalda.

Nezadovoljstvo naj bi izviralo s povratnega četrtfinalnega srečanja lige prvakov, v katerem so Bavarci v Madridu po podaljških ostali praznih rok in izpadli iz boja za naslov evropskega prvaka.

Bayern je redni del dobil z 2:1, a mu je načrte prekrižala sporna izključitev Vidala, ki je moral zaradi dveh rumenih kartonov z igrišča v 83. minuti. Poznejši posnetki so pokazali, da ne bi smel prejeti drugega rumenega kartona. Bayern je bil ogorčen, besa niso skrivali niti najvišji funkcionarji kluba.

Ronalda zelo spoštuje

Portugalski kapetan je na tekmovanju v Rusiji dosegel dva zadetka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Portugalski kapetan je na tekmovanju v Rusiji dosegel dva zadetka. Foto: Guliverimage/Getty Images Po odmevni izjavi, ki je zaokrožila po svetu, se je odzval tudi Vidal in pojasnil, da je bilo marsikaj izgubljeno s prevodom. "Nikoli nisem rekel česa podobnega. Nikoli ne bi mogel reči česa takega o svojem kolegu, ki ga zelo spoštujem," poroča španski športni dnevnik AS.

Vidal se je spomnil tudi na prizor po prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov. Real je z 2:1 premagal Bayern, v polno sta zadela prav Ronaldo (dvakrat) in Vidal (enkrat, zapravil je tudi strel z bele točke), Cristiano pa je po dvoboju našel čas za to, da se je fotografiral z Vidalovim sinom Alonsitom. "Podaril mu je tudi podpisan dres," je povedal Vidal.

"Ko bova v četrtek na igrišču, bova tekmeca. Vsak od naju bo naredil vse, da premaga nasprotnika," je sporočil, da želi zaigrali v nedeljskem finalu.

V prihodnji sezoni si bo Vidal klubsko slačilnico v Münchnu morda delil s slovitim rojakom, saj se Bayern zanima za nakup Alexisa Sancheza, najboljšega strelca londonskega Arsenala. | Foto: Getty Images V prihodnji sezoni si bo Vidal klubsko slačilnico v Münchnu morda delil s slovitim rojakom, saj se Bayern zanima za nakup Alexisa Sancheza, najboljšega strelca londonskega Arsenala. Foto: Getty Images

V drugem polfinalu se bosta v četrtek v Sočiju pomerili Nemčija in Mehika.

Ne spreglejte