Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
13.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Zoran Dragić EuroBasket 2017

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 13.41

6 let, 7 mesecev

Zorana Dragića bi raje videli v drugem dresu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Zoran Dragić | Foto Olimpia Milan

Foto: Olimpia Milan

Pri italijanskem evroligašu Armani Olimpia Milanu so začeli priprave na novo sezono. V akciji je tudi Zoran Dragić, ki mu je zmanjkalo malo časa, da bi lahko zaigral na EuroBasketu za Slovenijo.

"Moja odločitev, ki še zdaleč ni bila lahka, je dokončna. Teoretično bi se sicer verjetno lahko pravočasno vrnil pod koše in zaigral. Toda tveganje bi bilo pač preveliko. Uživam v reprezentanci. Vedno sem rad igral za Slovenijo. To je velika čast. Tudi v prihodnje bom selektorju, če bo to le v moji moči, vedno na voljo. Tokrat pa na račun EuroBasketa ne smem ogroziti svoje kariere. Pomembno je, da v celoti opravim rehabilitacijski proces in se vrnem na želeno raven," je pred časom v pogovoru za Sportal dejal Zoran Dragić, ki je prestal operacijo križnih kolenskih vezi in v zadnjem obdobju opravljal naporno in zlasti dolgotrajno rehabilitacijo.

Malo časa mu je zmanjkalo, da bi lahko zaigral za slovensko reprezentanco na bližajočem se evropskem prvenstvu, vendar se zaveda, da bi lahko ogrozil svojo kariero. Športniki morajo po takšnih poškodbah stopicati korak za korakom in ničesar prehitevati.

Nov trener, nov začetek

Časa, da pride v formo, ima še dovolj. | Foto: Olimpia Milan Časa, da pride v formo, ima še dovolj. Foto: Olimpia Milan Zato pa je s klubom začel priprave za prihodnjo sezono in upa na večjo vlogo v moštvu, kot jo je imel lani. Časa, da pride v formo, bo imel dovolj, zagotovo pa bo velik navijač slovenske košarkarske reprezentance in brata Gorana na evropskem prvenstvu. Slovenija ga bo začela 31. avgusta na Finskem, kjer ji bodo ob domači reprezentanci nasproti stale še Francija, Grčija, Islandija in Poljska.

Armani Olimpia Milan je za novo sezono angažiral novega trenerja Simoneja Pianigianija, v svoje vrste pa so Italijani privabili tudi Američana Jordana Theodoreja, ki je lani v dresu Banvita pod taktirko slovenskega strokovnjaka Saša Filipovskega kazal izvrstne predstave.

Ne spreglejte