Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 8. 2014,
21.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Erazem Lorbek koleno operacija Jure Zdovc Marko Macura

Sreda, 20. 8. 2014, 21.50

1 leto, 8 mesecev

Zle slutnje so se uresničile: Lorbek brez prvenstva, verjetno na operacijsko mizo!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnje reprezentančno poletje ni bilo usojeno Erazmu Lorbku. Poškodbe, ki se kar lepijo nanj, so mu preprečile nastop na svetovnem košarkarskem prvenstvu. Njegovo koleno ne zdrži naporov.

V sredo popoldne je Erazem Lorbek sedmi sili razlagal, da ima v sebi ogromno željo, da bi branil barve Slovenije na svetovnem prvenstvu v Španiji, in da čuti, da so nekoliko večje možnosti za nastop kot ne. A je le nekaj ur zatem udarila strela v slovenski tabor. Težave, ki jih ima član Barcelone, so namreč zelo resne.

Na tapeti je ravno koleno, ki je bilo lani operirano, bremeni pa ga obraba hrustanca. Po posvetu s fizioterapevtom, zdravniško službo v slovenski reprezentanci, selektorjem Juretom Zdovcem in vodstvom KZS so se skupaj odločili, da ne bo mogel pomagati soigralcem v Španiji.

"Izkazalo se je to, na kar sem bil nekako pripravljen. Po tihem sem upal, da se to sicer ne bo zgodilo, a je realnost druga. Kljub vsemu moramo gledati naprej. Imamo ekipo, s katero smo skupaj od prvega dne in ji maksimalno zaupam. Tem igralcem mora biti zdaj jasno, da nosijo še večjo odgovornost. Erazmu vseeno hvala za vztrajnost. Na vsak način je želel biti zraven in srčno upam, da bo prihodnje leto lahko od prvega dne z nami," je dejal Jure Zdovc, ki je bil že nekaj časa videti sprijaznjen s tem, da bo na prvenstvo odpotoval brez 30-letnega košarkarja. Ta bi bil izjemno dobrodošel v naši izbrani vrsti, ki je malce bolj šibka ravno pod obročema.

Selektorju Zdovcu je ostalo še 13 košarkarjev

Da poškodba pri Erazmu ni nedolžna, je potrdil tudi reprezentančni zdravnik Marko Macura, ki poudarja, da bo pri Erazmu najverjetneje potreben celo operativni poseg.

"Preteklo sredo smo se v Kranjski Gori z Erazmovim fizioterapevtom dogovorili, da zaradi težav s kolenom, ki se vlečejo že vso sezono, ne odpotuje v Litvo, temveč z njim opravi dodatne fizioterapije. Če se stanje v treh dneh ne izboljša, takoj opravi slikanje z magnetno resonanco. V nedeljo smo od njegovega fizioterapevta dobili zagotovilo, da je oteklina uplahnila in da stopnjujeta treninge. Po vrnitvi reprezentance iz Litve smo dobili informacijo, da koleno kljub temu ni v zadovoljivem stanju, zaradi česar se je zdravniška služba KZS odločila, da opravi slikanje z magnetno resonanco. Ta je pokazala nestabilno okvaro hrustanca in obeh meniskusov, in to takšne stopnje, da Erazem ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu. V prihodnjih dneh se bomo dogovorili o načrtu nadaljnjega zdravljenja, saj je od tega odvisna tudi njegova nadaljnja kariera, zelo verjetno pa bo potrebna artroskopska operacija," pravi Macura.

To najverjetneje pomeni, da bo Erazem še kakšen dodaten mesec odsoten z igrišč. Selektor Zdovc ima zdaj na razpolago 13 košarkarjev, ki so že opravili prvi trening pred turnirjem v Stožicah, kjer jim bo prva nasproti stala izbrana vrsta Irana.

Ne spreglejte