Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2011,
22.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Evroliga

Četrtek, 24. 11. 2011, 22.49

8 let, 1 mesec

Z izleta v Barcelono z minusom 26

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu evrolige (skupina D) izgubili z Barcelono s 46:72 (16:23, 26:40, 32:63). Juan Carlos Navarro je postal najboljši strelec evrolige.

Košarkarji Uniona Olimpije so v šestem krogu evrolige doživeli peti poraz. Podobno kot prejšnji dve gostovanji se je tudi izlet v Barcelono končal klavrno - z minusom 26 točk, kar pomeni, da so Ljubljančani v treh nastopih izven Stožic zabeležili kar 78 točk primanjkljaja, ob tem, da so v Sieni dosegli 57 točk, v Kazanu 51, tokrat pa zgolj 46.

Glede na to, da je trener Sašo Filipovski že prejšnji teden po katastrofi proti Unicsu (- 30) priznal, da je skupina D premočna za njegovo zasedbo, je bila ekspedicija zelenega zmaja v Katalonijo tokrat povsem turističnega značaja.

In to je bilo moč videti od prve minute dalje. Barcelona je namreč v nekaj minutah prišla do prednosti 11:0 in nato s polovično močjo nadzirala potek dogodkov na parketu. Če je bil vtis po prvih dvajsetih minutah, vsaj kar se tiče rezultata na semaforju, za zeleno-bele dokaj znosen, pa je nadaljevanje prineslo bolj realno sliko oziroma razkrilo velikansko razliko v kakovosti. Union Olimpija je v tretji četrtini zmogla komaj šest točk - Barcelona je tedaj vodila že z 31 točkami naskoka, tekmo je zaključila pri 46 točkah, niti v enem statističnim elementu pa ni bila kos še neporaženi zasedbi Xavija Pascuala.

Tekma bo šla v zgodovino evropske košarke, saj je legenda katalonskega velikana Juan Carlos Navarro postal najboljši strelec evrolige. Od leta 2000 dalje, ko je skrb za najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje prevzel Uleb, je španski reprezentant in MVP zadnjega EP prvenstva v Litvi dosegel 2716 točk, s čimer je na lestvici strelcev prehitel Marcusa Browna. Kapetan Slovenije Jaka Lakovič je na tej lestvici četrti.

S tretjim zaporednim porazom so se košarkarji Uniona Olimpije še za korak oddaljili od uvrstitve v drugi del tekmovanja. V naslednjem krogu bodo gostili Montepaschi Sieno, nato jih čakata dve zaporedni gostovanji pri Prokomu in Galatasarayju, prvi del pa bodo sklenili konec decembra v Stožicah proti Unicsu iz Kazana.

Ne spreglejte