Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
8.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

pretres možganov poškodba Cleveland Cavaliers Kevin Love

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 8.53

6 let, 7 mesecev

Utrpel je pretres možganov, ležal na tleh, tekmec pa igral naprej in dosegel koš #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Na drugi tekmi finala lige NBA so košarkarji Clevelanda prejeli dva udarca. Igralci Golden Stata so jih povsem povozili, nesrečnik pa je bil Kevin Love, ki je ob udarcu Harrisona Barnesa doživel pretres možganov.

Neprijeten dogodek se je zgodil pet minut pred koncem druge četrtine, potem ko ga je košarkar Golden Stata Harrison Barnes pri skoku za žogo s komolcem nehote udaril v glavo. Kevin Love je ležal na tleh, medtem pa so aktualni prvaki odigrali akcijo naprej in zadeli celo koš.

Nemudoma ga je pregledala zdravniška služba, ki sprva ni ugotovila, da bi bilo z njim kaj narobe. Zato je v začetku drugega polčasa nadaljeval igro, vendar se je kmalu videlo, da ima težave.

Začeli so se kazati simptomi pretresa možganov. Odpeljali so ga v garderobo in sporočili, da je pomemben mož Clevelanda dejansko utrpel pretres možganov.

"Videl sem, da je gledal nekoliko čudno"

"V minuti odmora sem videl, da je gledal nekoliko čudno. Stopil je še na parket, vendar smo ga morali nemudoma poklicati nazaj," je dejal trener Clevelanda Tyronn Lue.

Love po tekmi ni spregovoril za medije, dvorano pa je zapustil ob spremstvu varnostnikov.

Brez njegove pomoči je Cleveland doživel velik udarec, potem ko je proti Golden Statu na drugi tekmi finala NBA izgubil s kar 77:110. Naslednji obračun bosta ekipi odigrali 8. junija, ali bo Love lahko pomagal soigralcem, pa bo znano v naslednjih dneh.

Lovu bo moral prestati teste, preden se bo vrnil na parket

Vodstvo lige NBA je tisto, ki bo košarkarju Clevelanda prižgalo zeleno luč, vendar bo moralo najprej videti, ali je zmožen igrati. Na parket se bo namreč vrnil šele takrat, ko ne bo več kazal simptomov pretresa možganov in bo prestal teste, ki so za to potrebni.

Če LeBron James in celotna ekipa ne bodo mogli računati na njegovo pomoč, bo imel Golden State nekoliko lažje delo pri pohodu do drugega naslova prvakov – igra se na štiri zmage. Na prvih dveh tekmah so brez težav preskočili nasprotnika.

Vodstvo lige je tisto, ki bo Kevinu Lovu prižgalo zeleno luč, kdaj bo lahko stopil na parket. | Foto: Vodstvo lige je tisto, ki bo Kevinu Lovu prižgalo zeleno luč, kdaj bo lahko stopil na parket.

Na drugi so jim grenili življenja s trojkami. Zadeli so jih 15. Največ jih je prispeval prvi mož tekme Draymond Green, ki je ob petih trojkah tekmo končal pri 28 točkah. S štirimi sta se pohvalila Stephen Curry in Klay Thompson, ki sta se lahko tudi nekoliko spočila, potem ko sta zaradi visoke prednosti igrala vsega 24 oziroma 31 minut.

"Presenečen sem nad takšno razliko in tako visoko zmago. To se v ligi NBA dogaja. Včasih gredo vsi meti notri, drugič spet ne. Vse se bo spremenilo, ko bomo prišli v Cleveland. Tega se zavedamo," je izpostavil trener Bojevnikov Steve Kerr.

Ne spreglejte