Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
31. 10. 2011,
15.23

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga ABA

Ponedeljek, 31. 10. 2011, 15.23

8 let, 1 mesec

"Upam, da nas bodo podprli navijači"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najlepša popotnica za košarkarje Uniona Olimpije pred začetkom sredinega dvoboja s Prokomom v 3. krogu evrolige bi bile polne tribune v Stožicah, česar si želi tudi trener "zmajev" Sašo Filipovski.

Če se bodo po sredinem večeru želeli pri Olimpiji še spogledovati z uvrstitvijo v TOP16, bo zmaga proti Prokomu praktično nujno zlo, saj bodo s tem uspehom v bistveno boljšem izhodišču pred nadaljevanjem uvodnega dela evrolige. Vendar se trener Sašo FIlipovski zaveda, da bodo morali igrati konstantno vseh štirideset minut in ne v valovih, kot je to praksa na začetku sezone. "Želimo odigrati na najboljši možni ravni. Upam, da nas bodo podprli navijači, da bomo imeli šestega igralca. Moramo igrati štirideset minut dobro in ne samo dvajset. Proti Sieni smo denimo odigrali dobro drugo četrtino. Tudi proti Barceloni smo imeli dober del tekme, vendar moramo biti vseskozi povsem skoncentrirani. Upam, da bomo s pomočjo navijačev premagali Prokom," pravi Filipovski.

Generalko pred novo evroligaško preizkušnjo so imeli košarkarji Olimpije v nedeljo proti Heliosu in se trideset minut mučili z mladimi košarkarji domžalskega kluba, nato pa izkoristili kakovost ter izkušnje in prišli do lahke zmage v končnici. Zelo dobro sta se v igri pick'n'roll dopolnjevala Američana Ben Woodside ter Deon Thompson. Prvi je odlično prodiral ter s tem nudil veliko manevrskega prostora Thompsonu, ki ga Domžalčani nato niso znali zaustaviti pod košem. Zakaj njuna igra ne pride do izraza v elitni evroligi, pa je razložil Filipovski: "Razlika je v tem, da v evroligi nasproti Woodsideu stoji McCalebb, ki je hiter in zna igrati proti takšnemu napadu. Tudi centri so bolj kakovostni. Stonerook je odigral že ogromno pick'n'rollov v evroligi. Velika razlika je med ligo ABA ter evroligo."

Nič pa ne pelje v to smer, da bi Olimpija v kratkem dobila kakšno okrepitev na mestu visokega branilca, ki bi zelo prav prišla Filipovskemu v rotaciji. Tudi odsotnost izkušenega Gorana Jagodnika se pozna v igri ljubljanskega moštva, a je glede morebitnih novih obrazov še naprej vse tiho – vsaj kar se javnosti tiče. "Ne vem še. Za enkrat ni še nič novega," je na vprašanje, ali bo Olimpija morda pripeljala kakšnega novega igralca, odgovoril na kratko Filipovski.

Ne spreglejte