Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
22. 10. 2015,
16.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Škofja Loka Gašper Potočnik Union Olimpija

Četrtek, 22. 10. 2015, 16.14

8 let, 1 mesec

Up Olimpije odlično začel v podružnici

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarska Olimpija v zadnjih dveh sezonah sodeluje z škofjeloškim klubom, kjer se kalijo mladi košarkarji in se pripravljajo za igranje za zmaje. V prvem krogu se je izkazal Vlatko Čančar.

Za škofjeloškim klubom je uspešna sezona, kjer so se pod vodstvom Gašperja Potočnika in na krilih najkoristnejšega igralca druge lige Blaža Mesička po dveh sezonah vrnili med prvoligaše.

Potočnik, ob vodenju Loke je v prejšnji sezoni vodil tudi mladinski pogon Olimpije, in Mesiček sta se poleti vrnila k Olimpiji, sodelovanje med kluboma pa se nadaljuje tudi v letošnji sezoni, saj niso zamenjali zmagovitega recepta.

Moštvo je prevzel Aleksandar Sekulić, ki je od Potočnika v vodenje dobil tudi mladince Olimpije, v Škofji Loki pa bo lahko računal tudi na mladega upa 18-letnega Vlatka Čančarja.

Tega je Olimpija registrirala tudi za igranje v ligi ABA, kjer je krstno priložnost dobil na tekmi v Beogradu ob veliki zmagi proti Crveni zvezdi, veliko večjo vlogo pa si lahko obeta v prvi slovenski ligi.

Na prvi tekmi Škofje loke v novi sezoni je bil ob zmagi proti Hopsom košarkar z najvišjim koeficientom pri Loki. V 31 minutah je dosegel 21 točk in dodal še pet skokov ter tri podaje.

V moštvi tudi dva nekdanja mladinca in Francoz

Ob Čančarju ima Sekulić iz Olimpije na voljo tudi Grega Sajevica, moštvo pa je pred kratkim okrepil še nekdanji mladinec zmajev Anglež Jules Akodo, ki je zadnjo sezono preživel pri nemškem Frankfurtu, visoka ovira pod košem pa je 23-letni Bojan Radulović, ki se je v preteklosti prav tako kalil pri Olimpiji, v zadnji sezoni je nosil dres Metalca.

Sekulić je v zadnjem paketu okrepitev dobil tudi visoko francosko pomoč. V Škofjo Loko je prišel 21-letni in 211 centimetrov visoki Antoine Pesquerel.

Ne spreglejte