Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

1

Natisni članek

Mirjam Poterbin EuroBasket 2017 Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 21. 9. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Spodbudne informacije o poškodbi Luke Dončića: gleženj je zvit in ne zlomljen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

1

Luka Dončić sprejem | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najnovejše informacije o zdravstvenem stanju 18-letnega košarkarskega virtuoza Luke Dončića so obetavne. "Preiskave so pokazale, da je gleženj samo zvit in ne zlomljen, Luka pa pravi, da bo čez dva ali tri dni že pripravljen za igro," je včeraj v oddaji Dan. na Planet TV razkrila Lukova mama Mirjam Poterbin.

Dončić je poškodbo staknil na finalni tekmi s Srbi in zato zadnji del obračuna spremljal s klopi. Na podelitev medalj so ga soigralci prinesli na ramenih, nagrado za uvrstitev v najboljšo peterko prvenstva pa je prišel prevzet s šepajočim korakom.

Že dan po ponedeljkovem sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani je odpotoval v Madrid na zdravniške preiskave, kjer se je izkazalo, da poškodba ne bo zahtevala posebnega zdravljenja ali okrevanja.

Mirjam Poterbin in Aleksander Sekulič v odaji Dan. na Planet TV:

Gleženj je zvit, ni pa zlomljen

"Luka ima zvit gleženj, ni pa zlomljen in pravi, da bo čez dva do tri dni pripravljen za igro. Naslednja klubska tekma ga čaka že v petek (Real Madrid bo v španskem superpokalu igral proti ekipi Gran Canarie), ni pa še znano, ali bo Luka igral. Sam si tega želi, vendar mislim, da bodo v klubu previdni in bodo raje malo počakali," predvideva Poterbinova.

 

He is the real fighter and champion!! Take care Grandfather!!🙏🙏🙏🙏

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Ozadje fotografije z dedkom v bolnišnični postelji

Osvetlila je tudi ozadje fotografije, ki jo je Dončić na svojem Instagramu objavil v torek. "Luka je v bolnišnici obiskal svojega dedka, mojega očeta, ki ga je v času prvenstva zadel infarkt. Ko se je Luka pojavil v njegovi sobi, so ga oblile solze. Mislim, da mu je s svojo prisotnostjo vlil moč, da bo čim prej okreval," je povedala in razkrila še eno čustveno zgodbo, povezano z letošnjim EuroBasketom.

Ne prezrite: Najbolj čustvena zgodba leta

Najbolj čustvena zgodba tega leta je prav gotovo srečanje Gorana Dragića in Biserke Petrović, mame pokojnega Dražena Petrovića, ki je bil idol številnim košarkarjem po svetu, še posebej pa igralcem s področja nekdanje Jugoslavije.

Preberite si članek o tem zgodbi in si oglejte ganljiv video:


V ločenih hotelih

Dončićeva mama je razkrila še, da v času EuroBasketa s svojim sinom skorajda ni imela stikov. "Če igraš za klub ali reprezentanco, je po mojem mnenju najbolj pomembna povezanost med fanti, druženje (z družino) pa v tem času ni priporočljivo. To je tudi razlog, da v času prvenstva nisem želela bivati v istem hotelu kot slovenska reprezentanca, saj bi to avtomatsko pomenilo druženje s fanti. Z igralci smo se dobili po tekmah, sicer pa ne," je dodala.

Omenila je še, da se Luka na tekme posebej psihično ne pripravlja, rad pa v teh trenutkih posluša glasbo, pred tekmo pa si običajno privošči makarone.

Mirjam Poterbin, Anamarija Goltes | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Vse o zgodbi, ki po svetu izjemno odmeva:

Ne spreglejte