Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 9. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Anthony Randolph španski superpokal Gran Canaria

Sobota, 23. 9. 2017, 6.00

6 let, 6 mesecev

Španski superpokal 2017

Luka Dončić se je ekspresno vrnil, a se ni veselil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Luka Dončić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V petek sta novo klubsko sezono 2017/18 odprla dva zlata člana Kokoškove čete. Slovenska reprezentanta Luka Dončić in Anthony Randolph sta z madridskim Realom v polfinalu španskega superpokala izgubila na Kanarskih otokih (64:73) in izpadla iz boja za osvojitev lovorike. Dončić je na gostovanju pri Gran Canarii dokazal, da je poškodba gležnja, ki jo je staknil v finalu evropskega prvenstva, že preteklost.

Mladi biser slovenske in svetovne košarke Luka Dončić ni potreboval veliko časa za okrevanje. Ko si je v nedeljskem finalu Eurobasketa med Slovenijo in Srbijo zvil levi gleženj, je takoj po dvoboju, ki je slovenskim košarkarjem prinesel zgodovinski naslov evropskih prvakov, napovedal, da se bo na igrišče že v tednu ali dveh. Pozneje je še bolj optimistično oceno podala njegova mati Mirjam Poterbin.

Napoved je držala, saj je že pet dni po nepozabnem finalu v Istanbulu združil moči s soigralci in na gostovanju pri Gran Canarii odigral polfinale španskega košarkarskega superpokala.

Gostitelji so izkoristili prednost domačega igrišča in oslabljene goste iz španske prestolnice, za katera nista igrala poškodovana Španec Sergio Llull in Litovec Jonas Maciulis, premagali s 73:64. S tem so si zagotovili nastop v sobotnem finalu španskega superpokala, v katerem se bodo pomerili z Valencio.

Dončić in Randolph skupaj osem točk

Največ točk na srečanju je dosegel košarkar španskih prvakov Mehičan Gustavo Ayon (17). Dončić jih je dodal šest, Američan s slovenskim potnim listom Anthony Randolph pa dve. V vrstah Reala je nastopil tudi srbski center Ognjen Kuzmić, ki je v nedeljo v Istanbulu priznal premoč slovenski reprezentanci. Prispeval je štiri točke.

Veselje navijačev Gran Canarie po zmagi nad Realom:

Real bo uvodno tekmo španskega prvenstva odigral 1. oktobra proti Morabanc Andorri, za katero igra Jaka Blažič. Tako se obeta košarkarska poslastica, v kateri se bodo udarili kar trije izbranci Igorja Kokoškova.

Španski superpokal, polfnale:

Herbalife Gran Canaria : Real Madrid 73:64
Pasecniks in Mekel 11; Ayon 17, Carroll 14, Dončić 6 (met za tri 1/5, met za dve 1/1, prosta meta 1/2), 4 sk., 1 podaja, 1 ukr. žoga v 23 minutah, Randolph 2 (met za dve 1/4, prosta meta 0/2), 2 sk., 3 ukr. žoge v 16 minutah

Valencia : Unicaja 83:78 

Ne spreglejte