Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2011,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles

Torek, 22. 3. 2011, 17.13

8 let

Sonca so se predala šele po treh podaljških

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V noči na sredo v ligi NBA niso zaigrali slovenski košarkarji. Jezerniki so v Los Angelesu po treh podaljških strli odpor Phoenixa, Chicago in Portland pa sta navijače navdušila z visokama zmagama.

Ne zgodi se prav pogosto, da bi o zmagovalcu košarkarske tekme odločal tretji podaljšek. In prav toliko podaljškov je bilo na maratonski tekmi v Staples Centru, v katerem so se aktualni prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Lakers namučili s Phoenix Suns (139:137).

Tekma je imela že pridih končnice. V derbiju pacifiške skupine, reprizi lanskega finala zahodne konference, je slavilo izkušenejše moštvo, ki je že potrdilo primat v skupini, medtem ko se Phoenix še bori za osmo, zadnjo vozovnico, ki bi ga pripeljala v zaključne boje letošnjega prvenstva. Obe moštvi sta bili nekoč vsaj malo slovenski, za jezernike je igral Mariborčan Saša Vujačić, ki trenutno igra za New Jersey Nets, za Phoenix pa Ljubljančan Goran Dragić (Houston Rockets).

Še dobro minuto pred koncem je bila razlika šest točk v korist Lakers, tako da ni bilo pričakovati presenečenj, kaj šele trilerja, ki se je kasneje odvil. Nato pa sta bila natančna igralca Phoenixa. Najprej je trojko zadel Channing Frye, po zgrešenem metu Dereka Fisherja (Lakers), pa je še eno trojko zadel Grant Hill ter 31 sekund pred koncem izenačil na 112:112. Pred iztekom rednega dela bi se lahko obe ekipi že veselili zmage, a sta zgrešila tako Kobe Bryant deset sekund pred iztekom na domači strani, kot Vince Carter na drugi strani le sekundo pred koncem.

Odom razpoložen za palačinke

V prvem podaljšku je Fisher osem sekund pred koncem z dvema prostima metoma prvake popeljal v vodstvo s 121:118. Vsega sekundo pred sireno je Lamar Odom naredil prekršek nad Fryem, ki je s tremi prostimi meti izsilil drugi podaljšek (121:121). Odom je ob izteku časa zgrešil. Jezerniki so v drugem podaljšku že vodili s štirimi točkami, a so sonca po trojki Frya slabo minuto pred koncem povedla s 130:128. Dve sekundi pred koncem je bil storjen prekršek nad Pau Gasolom (Lakers), ki je s prostima metoma (130:130) izsilil še tretji podaljšek.

V odločilnem podaljšku sta za jezernike vseh devet točk dosegla Kobe Bryant, ki je vpisal dosežek sezone s skupno 42 točkami, in Ron Artest, ki je pet od 18 točk prispeval v zadnjih dveh minutah tretjega podaljška. "Želim si, da bi jih odpravili takrat, ko bi jih morali. Ne glede na to, pa smo poiskali pot do zmage, kar na koncu edino šteje," je dejal Odom, ki je prav tako vpisal dosežek sezone z 29 točkami in 16 skoki. "Utrujen sem, želim si domov, razpoložen sem za palačinke," je še dodal Odom, ki je pod obročema preživel 55 minut kot zamenjava za suspendiranega centra Andrewa Bynuma. Gasol je prispeval 24 točk. Jezerniki so po vikendu vseh zvezd dobili 13 od 14 tekem. Jezerniki so zadnjič gostili tekmo s tremi podaljški daljnega leta 1969.

Nash prispeval 19 točk in 20 podaj

"Igrali smo trdo in se noro borili. Prikazali smo odlično moštveno igro in to proti najbolj vročemu moštvu v ligi. Seveda boli, ker nismo postavili piko na i, saj smo imeli v dosegu rok nekaj posebnega," je varovance pohvalil trener Phoenixa Alvin Gentry. Channing Frye je v dresu sonc vpisal rekord kariere z 32 točkami, organizator igre Steve Nash pa je prispeval 19 točk in 20 podaj za peti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

V preostalih dveh tekmah je ekipa Atlanta Hawks doma klonila proti Chicago Bulls (81:114), košarkarji Portland Trail Blazers pa so na domačem parketu odpravili Washington Wizards s 111:76.

Biki so z zmago nad Atlanto, to je bila njihova že deseta zmaga v enajstih tekmah, prevzeli vodstvo v vzhodni konferenci. Najbolj razpoložen je bil Derrick Rose s 30 točkami in desetimi podajami.


Liga NBA, 22. marec:

Atlanta : Chicago 81:114 Teague 20, Horford in Smith 14; Rose 30, 10 podaj, Deng 27

Portland : Washington 111:76 Wallace 28, Batum (12 sk.) in Aldridge 22; Crawford 12

LA Lakers : Phoenix 139:137* Bryant 42, 12 sk., 9 podaj, Odom 29, 16 sk., Gasol 24, 13 sk.; Frye 32, 14 sk., Gortat 24, 16 sk., Nash 19, 20 podaj

* - po treh podaljških

Ne spreglejte