Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2022,
7.42

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Koraki za Urbana Slovenska košarkarska reprezentanca dobrodelna akcija

Sreda, 29. 6. 2022, 7.42

1 leto, 2 meseca

Dobrodelna akcija Koraki za Urbana

Slovenski košarkarji pokazali veliko srce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
dobrodelna | Slovenski košarkarji v dobrodelni akciji za Urbana | Foto Koraki za Urbana

Slovenski košarkarji v dobrodelni akciji za Urbana

Foto: Koraki za Urbana

Slovenski košarkarji so še enkrat pokazali, da imajo veliko srce. Dečku Urbanu, ki se je rodil z okvaro na genu CTNNB1, zaradi katere ne more hoditi in govoriti, so v torek podporo izkazali vsi člani slovenske reprezentance, med njimi tudi Luka Dončić in Goran Dragić. Akcija zbiranja sredstev se bo nadaljevala tudi pred četrtkovo kvalifikacijsko tekmo za SP proti Hrvaški v Stožicah, in sicer z manjšo nagradno igro, katere glavna nagrada bo žoga s podpisi košarkarjev, so sporočili iz fundacije CTNNB1.

Za pomoč dečku Urbanu, ki se je rodil z okvaro na genu CTNNB1, zaradi katere ne more hoditi in govoriti, so se starši povezali z raziskovalci v Sloveniji in po svetu ter zagnali svetovni projekt razvoja genske terapije. To so storili tako, da na različne načine zbirajo sredstva, tudi z dobrodelnimi srečkami. "Do danes nam je uspelo zbrati 1.150.000,00 evra, tudi s pomočjo uspešno končane prodaje 'Urbanove srečke'. Tako nam trenutno do potrebnih dveh milijonov manjka še 850 tisoč evrov," pojasnjuje Urbanova mama Špela Miroševič.

V torek so malemu Urbanu podporo izrazili tudi člani slovenske košarkarske reprezentance, pri čemer je kapetan Edo Murić med drugim dejal: "Mi Urbanu in njegovim staršem ne sežemo do kolen. Privoščimo jim, da bi lahko mislili še na kaj drugega kot na to bolezen." Urbanu so med drugim podarili podpisano majico.

Pred četrtkovo kvalifikacijsko tekmo za SP bo pred dvorano v Stožicah Urbanova stojnica, na kateri bodo lahko obiskovalci prispevali prostovoljne prispevke fundaciji za razvoj zdravila. Na stojnici bo od 18. ure potekala tudi manjša nagradna igra, glavna nagrada pa bo žoga s podpisi košarkarjev.

Za Urbana se sredstva zbirajo tudi prek SMS-sporočil s ključno besedo URBAN5 na številko 1919 za prispevanje petih evrov, lahko pa tudi prek bančnega nakazila: SI56 6100 0002 5350 715 (Fundacija CTNNB1, Dalmatinova ulica 5, 1000 Ljubljana).

Več o Urbanu si lahko preberete tukaj.
Ne spreglejte