Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2014,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roman Volčič

Sreda, 4. 6. 2014, 18.09

8 let

Slovenske košarkarice v napad na evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca začenja projekt EuroBasket 2015. Tako igralke kot strokovno vodstvo ne skrivajo želje, da bi se Slovenija prvič doslej prebila na prvenstvo stare celine.

Košarkarice se na začetek kvalifikacij pripravljajo v Zrečah, danes pa so se nekaj igralk in vodstvo ekipe predstavili na novinarski konferenci v Ljubljani, kjer so predstavili želje in cilje pred nedeljskim začetkom kvalifikacijskega cikla.

Slovenija si bo pot na EP poskušala priboriti v skupini A, kjer so še Poljska, Slovaška in Luksemburg. Prvo tekmo bodo Slovenke igrale v nedeljo ob 18. uri v Košicah. Prva domača tekma bo 11. junija v Kranjski Gori proti Poljski.

"Priprave smo začeli zgodaj in imeli dovolj časa. Določene igralke so se pridružile pozneje, a so tudi zadnje tekme pokazale, da se vzpenjamo. Čaka nas dolg kvalifikacijski cikel, zadovoljen sem, da nimamo težav s poškodbami. Cilj je jasen, že nekaj let si želimo narediti korak naprej in se uvrstiti na veliko tekmovanje. Kvalifikacijska skupina je zahtevna, a če bi že zdaj razmišljali, da nimamo možnosti, ne bi imelo smisla sodelovati," je razmišljal selektor reprezentance Tomo Orešnik.

"Zavedamo se pomena kvalifikacij in tega, kaj lahko s to uvrstitvijo naredimo za Slovenijo in za sebe. Na treningih pridno delamo, vse smo osredotočene na svojo taktiko. Čim bolj se želimo izkazati na treningih, da bomo lahko igrale na tekmah. Komaj čakamo, da se začne in da pokažemo, kaj smo naredile doslej," je delo v reprezentanci povzela Eva Komplet.

Reprezentantkam je veliko uspeha zaželel tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič: "Imamo velike možnosti za uvrstitev na EP. Že prejšnji cikel je ekipa začela odlično, a so poškodbe naredile selekcijo in ni bilo uspeha. V reprezentanci so zdaj vse, ki jih imamo na voljo, pa niso poškodovane. Želim, da se jim prvič uspe uvrstiti na prvenstvo, da bi s tem dale krila ženski košarki v Sloveniji."

V kvalifikacijah za EP 2015 je 22 reprezentanc v šestih skupinah; med 8. in 25. junijem se bodo merile po sistemu tekem doma in v gosteh.

Na EP bodo neposredno napredovale zmagovalke skupin in najboljših pet izmed šestih drugouvrščenih reprezentanc. Na ženski EuroBasket 2015 so poleg gostiteljic Madžark in Romunk že uvrščene Grkinje, Španke, Francozinje, Turkinje, Srbkinje, Belorusinje in Čehinje.

Ne spreglejte