Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
3. 9. 2015,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žiga Dimec Jure Zdovc

Četrtek, 3. 9. 2015, 16.16

8 let

Zdovc: Bolj kot gledam Hrvate, bolj sem prepričan, da jih moramo premagati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V slovenski košarkarski reprezentanci so odpravili zadnjo kadrovsko dilemo. Pred vrati EuroBasketa je obstal Žiga Dimec. Selektor Jure Zdovc ekipo že pripravlja na dvoboj s Hrvati in je optimističen.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo letos nadaljevala tradicijo nastopanja na največjih tekmovanjih. Dvanajstič bo del evropske smetane, ki se bo na prihajajočem EuroBasketu potegovala za odličja.

Četa Jureta Zdovca bo uvodni del odigrala v Zagrebu, kjer se bo v večini počutila domače, saj bo veliko slovenskih privržencev oranžne žoge romalo v hrvaško glavno mesto in tako še obogatilo navijaški kult, ki se je ustvaril leta 2005 v Beogradu.

Dva dni pred začetkom prvenstva je prvi mož stroke s seznama črtal še zadnjega košarkarja. Pričakovano se je poslovil Žiga Dimec, ki je z dobrim delom navdušil Zdovca in pokazal, da lahko članska reprezentanca v prihodnje računa nanj.

Zagorcu morda malce več zaupam

"Priprave se počasi končujejo. Pred seboj sem imel težko nalogo. Zahvaliti sem se moral 13. igralcu. Vsi ste pričakovali, da bo odpadel Dimec, vendar je bila ta odločitev zelo težka. S pomočniki smo bili v veliki dilemi, koga dati stran. Imeli smo 13 enakovrednih igralcev. Njegov odhod se bo na nek način poznal," je Zdovc pred odhodom na prvenstvo podal odgovor na eno od zadnjih odprtih vprašanj.

Nato je obrazložil, zakaj se je odločil za Saša Zagorca, ne za Dimca, med katerima je kolebal: "Videli ste, da proti Srbom nisem mogel dati v igro Žige, ampak Zagorca, da zadene kakšno trojko, kar tudi je. Zagorcu morda malce več zaupam. Če se Omić poškoduje, pa nimamo težkega centra ... Gruzija ga ima v uvodnem delu in proti njej bi teoretično dobil prednost Dimec, proti drugim je večji vprašaj."

Slokar že dela na polno

Pozitivna novica je, da je Uroš Slokar po zvinu gležnja že v polnem pogonu in trenira z ekipo: "Uroš povsem normalno deluje. V torek je še delal napol, v sredo že na polno. Včeraj je prav tako normalno igral tekmo pet na pet. Deluje še malce bolje, ker se je v tem obdobju nekoliko spočil," se je zasmejal Zdovc in v isti sapi poudaril, da je vesel, da so igralci zdravi.

Košarkarji so v sklopu priprav na EuroBasket opravili približno 60 treningov in odigrali deset tekem (šest zmag in štiri porazi), trije igralci Luka Rupnik, Mitja Nikolić in Sašo Zagorac pa so aktivni že približno dva meseca in pol, saj so bili del B-reprezentance, ki je imela svoj sklop priprav – za njimi je že dva meseca in pol dela.

Zdovc verjame v uspeh proti Hrvaški

Misli slovenskih košarkarjev so se zdaj že povsem usmerile proti prvi tekmi s Hrvaško, ki bo v soboto ob 21. uri, čeprav se pripravljajo tudi na Gruzijo, ki bo sledila dan zatem.

"Bolj kot jih gledam, bolj sem prepričan, da jih moramo premagati," je pred prvim dvobojem z našimi južnimi sosedi prepričan Zdovc, ki bo z ekipo v petek odpotoval v hrvaško prestolnico in ob 12.50 že opravil trening v zagrebški Areni, ki bo gostila tekme skupine C, v kateri bodo ob Sloveniji in Hrvaški nastopile še Grčija, Gruzija, Makedonija in Nizozemska.

Ne spreglejte