Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 11.40

6 let, 6 mesecev

Selektor Kokoškov si je oddahnil

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Poškodba slovenskega košarkarskega reprezentanta Vlatka Čančarja ni hujše narave. V boju za slovenski dres na EuroBasketu tako ostaja petnajst košarkarjev.

Vlatko Čančar bo izpustil del priprav. | Foto: Sportida Vlatko Čančar bo izpustil del priprav. Foto: Sportida

Nedeljsko zmago slovenske košarkarske reprezentance, ki ji ton daje naveza Dragić-Dončić, je ob nekaj obrambnih vrzelih skazila le poškodba Vlatka Čančarja. Primorec, ki je pred tem dokazal, da se razvija v sila pomembnega člana izbrane vrste, ki lahko zaigra tako na položaju krila kot tudi krilnega centra, je namreč v izdihljajih tekme obležal na parketu. Z obrazom, ki je nakazoval na hude bolečine, je ob opori zapustil igrišče ter se od Maribora poslovil z ledeno oblogo na levem gležnju.

Počival bo deset dni

Podrobnejši zdravniški pregled je dodobra pomiril selektorja Igorja Kokoškova. Iz zdravniške službe slovenske reprezentance so namreč sporočili, da je 20-letni član srbske Mege utrpel "le" zvin gležnja. S parketa bo košarkar, ki ga je na nedavnem naboru lige NBA rezerviral Denver (mimogrede, ob koncu preteklega tedna sta ga v Sloveniji obiskala tudi predstavnika Denver Nuggets - direktor skavtinga Jim Clibanoff in pomočnik glavnega trenerja Ognjen Stojaković) odsoten približno deset dni.

Slovenski Pippen?

"Čančar daje ekipi kakovost. Od njega zahtevam večjo energijo v obrambi. Je kot Scottie Pippen. Odličen atlet in pravi borec. Prevzeti mora še večjo obrambno odgovornost in nam pomagati povsod, kjer je to potrebno. V gibanju, v raketi, v skoku … Potrebujemo ga," o Čančarju razmišlja Kokoškov, ki je sicer prav v nedeljo oklestil seznam kandidatov za nastop na EuroBasketu. S seznama je namreč črtal Erazma Lorbka in Gregorja Hrovata. V kadru tako ostaja petnajst imen. Med njimi tudi Matic Rebec, ki se vrača po bolezni (angina).

Igor Kokoškov bo moral odsloviti še tri košarkarje. | Foto: Sportida Igor Kokoškov bo moral odsloviti še tri košarkarje. Foto: Sportida

"Dragić je pravi vodja"

Za Slovenijo je sicer 18 dni priprav in tri pripravljalne tekme. Sledi druga polovica. "Napredujemo. Že razlika med petkovo in nedeljsko tekmo je dovolj zgovorna. Vesel sem, da se Goran Dragić dobro počuti. Dokazal je, da je pravi vodja, pravi kapetan. Sem ponosen nanj. Tudi vsi drugi so zelo odgovorni. Jasno, gre za novo ekipo, v kateri se moramo vsi žrtvovati. Vse se razvija v pravo smer. A čaka nas še veliko dela, čeprav imamo malo časa za trening. A tu so tekme. Na teh pa se ne moremo skrivati. Čas, ki ga imamo na voljo, moramo porabiti zelo racionalno," poudarja Kokoškov, ki bo ekipo znova zbral v torek. Po nekaj treningih v Zrečah čaka reprezentanco turnir v Opatiji.

Kandidati za EuroBasket 2017

Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Jan Kosi, Miha Lapornik, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Anthony Randolph in Goran Dragić.
Ne spreglejte