Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 9. 2022,
10.27

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

26

Natisni članek

Matej Erjavec Aleksander Sekulić EuroBasket 2022

Četrtek, 15. 9. 2022, 10.27

1 leto, 8 mesecev

Sekulić ostaja selektor

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

26

Aleksander Sekulić | Aleksander Sekulić ima podporo pri vodstvu Košarkarske zveze Slovenije. | Foto Vid Ponikvar

Aleksander Sekulić ima podporo pri vodstvu Košarkarske zveze Slovenije.

Foto: Vid Ponikvar

V športu je velikokrat tako, da se ob uspehih slavi športnike, ob porazih pa se prst usmeri v trenerja. Slovenska košarkarska reprezentanca je bila v sredo na EuroBasketu deležna velike pozornosti. Razlog? Nepričakovan poraz proti avtsajderju Poljski. Po prespani noči, ki je bila sicer kratka, predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec izpostavlja, da Aleksander Sekulić ostaja selektor naše članske izbrane vrste.

Od našega poročevalca Berlin | Foto:

Popotovanje na EuroBasketu se je za prvake iz leta 2017 končalo nepričakovano v četrtfinalu. Proti ekipi, ki je bila na papirju manj kakovostna. Vendar papir prenese vse, kar smo se na tem prvenstvu že velikokrat prepričali in o tem tudi večkrat govorili. Tudi z izpadom Srbije, Grčije in zdaj Slovenije. Poljska je zapečatila usodo zadnjih evropskih prvakov, ki se bodo danes odpravili proti domovini.

Obrazi v slovenskem taboru so bili, razumljivo, poklapani, noč je bila kratka, saj niso pričakovali, da se bodo s srede na četrtek pogovarjali o predčasnem slovesu. "Predvsem smo žalostni, razočarani. Noč ni bila prespana. Pred hotelom smo sedeli igralci, štab, vodstvo in skušali skupaj preboleti poraz," je pred številnimi slovenskimi novinarji pred Sheraton hotelom v Berlinu dan po izpadu sprva dejal predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Luka Dončić
Sportal Dončić: Razočaral sem ekipo, državo

Motita ga dva obraza

Tudi njega sta zmotila različna obraza naše ekipe na četrtfinalni tekmi. Sploh tisti iz druge četrtine, ko so se Poljaki odlepili celo na 23 točk prednost: "Poraz ni bil pričakovan, smo pa vedeli, da je lahko Poljska nevarna, ko je sproščena. Po bitki je lahko biti pameten. Potrebovali bomo nekaj časa, da naredimo pravo analize. Dejstvo je, da je reprezentanca pokazala dva različna obraza. Katastrofalnega v prvem polčasu in šampionskega v tretji četrtini. Na žalost je bilo to premalo."

Z novinarji obkrožen predsednik Košarkarske zveze Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Z novinarji obkrožen predsednik Košarkarske zveze Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je v letošnjem poletju prejela kar nekaj opozoril. Največjega pred odhodom v Nemčijo, ko je reprezentanca visoko izgubila proti Nemčiji, nato proti Bosni in Hercegovini v skupinskem delu in konec koncev tudi proti Belgiji v osmini finala, ko so še ob začetku zadnje četrtine celo zaostajali.

Klemen Prepelič
Sportal "Žal nam je"

Sekulić ima pogodbo še za naslednje leto

"Vedno je vsaka tekma poglavje zase. Tudi poraz proti Bosni nas je strnil in nam pomagal v naslednjih treh zmagah. Nato je prišla tekma s Poljsko. Spet ena tekma, en dan. Če bi igrali desetkrat s Poljsko, bi devetkrat zmagali," poudarja Erjavec.

Matej Erjavec | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Po takšnih porazih pride v ospredje vprašanje o nadaljnji usodi selektorja. Prvi mož zveze ne vidi razloga, da bi prišlo do spremembe. O tem, ali Aleksander Sekulić ostaja na selektorskem stolčku, odgovarja: "Seveda, Sekulić ima normalno pogodbo z nami do konca naslednjega leta, in je to to. Je odličen trener, ki ima z nami veljavno pogodbo."

Prvega moža naše krovne košarkarske zveze v prvi vrsti bode v oči, da takšnega obraza slovenske reprezentance, kot ga je pokazala v drugi četrtini, v življenju še ni videl. Na vprašanje, ali je bila igra Slovenije preveč odvisna od Luke Dončića, pa je še pristavil: "Težko rečem. Luka je vključeval soigralce, saj imel poleg veliko doseženih točk dovolj asistenc. Je pa dejstvo, da je Luka naš najboljši igralec."

Poljska Slovenija
Sportal Poljski junaki, ki so šokirali Slovence, "imajo 'jajca', velika kot lubenice"! #video
Sportal Prvaki dobili nepričakovan udarec in odhajajo domov
Ne spreglejte