Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 9.34

8 let

Saniju v derbiju 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Panathinaikos je tudi s pomočjo Sanija Bečiroviča v grškem košarkarskem prvenstvu premagal Olympiacos.

Španija: Granada je gostovala pri Realu Madridu in zabeležila šele drugi poraz (72:95). Dvaintrideset minut je proti španskim prvakom igral Samo Udrih in dosegel enajst točk ter enkrat uspešno skočil in podal. Estudiantes je pričakovano izgubil na gostovanju v Vitorii proti Tau Ceramici (90:69). Domen Lorbek je za goste iz prestolnice igral nekaj manj kot petnajst minut in vknjižil zgolj podajo. Barcelona je v Blaugrani upravičila status favorita in z 78:62 na kolena spravila Fuenlabrado. Jaka Lakovič je bil v nekaj manj kot osemindvajsetih minutah drugi strelec Kataloncev z dvanajstimi točkami (met za dve 1:3, met za tri 3:4, prosti meti 1:2). Izkazal pa se je tudi s tremi skoki in petimi podajami. Barcelona se po šestih odigranih tekmah s petimi zmagami nahaja na tretjem mestu ACB lige.

Italija: Erazem Lorbek v Trevisu ni ponovil predstave iz Madrida, ko je bil sredi tedna izbran za najkoristnejšega igralca 2. kroga evrolige. Lottomatica je kljub temu uspela premagati Benettons s 85:81 in vpisati peto zmago. Slovenski reprezentančni krilni center je tokrat dobil priložnost od samega začetka namesto Gregorja Fučke in skupno na parketu prebil osemnajst minut. Statisti so mu vpisali sedem točk in štiri podaje. Teoman Alibegovič je s klopi Legeo Scafati popeljal do tretje, a tesne zmage na gostovanju pri tretjeuvrščenemu Teramu (75:73). Varese je brez Aleksandra Ćapina izgubil derbi začelja proti Napoliju in padel na zadnje mesto. Gregor Hafnar je za domačine nastopil osemindvajset minut in v tem času k sedmim točkam prispeval po tri skoke in podaje.

Grčija: Veliki derbi grškega prvenstva med Panathinaikosom in Olympiacosom se je končal z zmago evropskih prvakov z 81:77. Sani Bečirovič je v sedmih minutah ostal brez točke. Kljub temu pa mu je uspelo zbrati dva skoka in podajo. Na vrhu lestvice brez poraza si s Panathinaikosom in Panelliniosom prvo mesto deli Egaleo. Moštvo Dejana Hohlerja je gostilo AEL in zmagalo z 81:71. Nekdanji košarkar Uniona Olimpije se je v devetih minutah dvakrat vpisal med strelce in skupno zbral štiri točke, en skok, dve podaji in ukradeno žogo. AEK je gostoval v Solunu in doživel drugi poraz v prvenstvu. S 76:60 je bil boljši Aris. Smiljan Pavič je za moštvo iz Aten igral nekaj manj kot četrtino tekme in šestim skokom dodal dva skoka.

Rusija: V mestnem derbi v Moskvi sta se pomerili doslej še neporaženi ekipi CSKA in Triumph (Dinamo). Na koncu je rezultat na semaforju kazal 93:74 v korist branilcev naslova. Matjaž Smodiš je v sedemindvajsetih minutah desetim točkam dodal štiri skoke in podajo. Za goste je nekaj manj kot polovico igralnega časa na razpolago dobil Uroš Slokar in tekmo končal pri sedmih točkah in dvema skokoma.

Turčija: Prvakom iz Carigrade v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. V prvenstvo so v petem krogu namreč doživeli drugi poraz, usodna pa je bila Alpella (74:72), ki je doslej zmagala le enkrat. Za goste sta zaigrala Gašper Vidmar, ki je dosegel šest točk in Emir Preldžič dve točki.

Ne spreglejte