Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
17.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

Petrol Olimpija Jure Zdovc Domen Lorbek Krka

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 17.46

5 let, 1 mesec

Petrol Olimpija v bitki za obstanek v ligi ABA

Reševanje košarkarske Olimpije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Jure Zdovc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Če je videti poslovna zgodba Petrol Olimpije vse lepša, pa je na parketu povsem drugače. V nedeljo se bo ekipa borila celo za obstanek v ligi ABA. Slaba sezona je posledica slabega kadrovanja. Jure Zdovc poudarja, da nima čarobne palice, če so v ekipi limiti. A verjame v pozitiven konec sezone v regionalnem tekmovanju.

"Fantom sem ob polčasu s Cedevito rekel, da bodo šli navijači hitro domov, če ne bomo prikazali drugačnega odnosa. Na žalost ga nismo. Ekipo sem poskušal po FMP dvigniti na višjo raven. Tudi malce razbremeniti, saj tekma proti Cedeviti ni bila odločilna. Pričakoval sem dobro Cedevito. Poznam igralce, vodstvo, da so pri njih po porazu s Krko prižgali alarm. Vse je bilo pričakovano, vendar ne, da se bomo tako hitro predali. Igralci niso verjeli, da lahko preobrnemo tekmo," je Jure Zdovc dal vedeti, kako nebogljena je bila videti zasedba Petrol Olimpije proti Cedeviti, ki je v Ljubljani s kar 98:70 slavila zmago.

Nedeljski polom zmajev:

Krka – Olimpija, nedelja ob 20.55 – prenos na Planetu

Jan Špan
Sportal Zdovc v šoku in se opravičuje

"Dobili smo dobro zauščnico"

Pri Ljubljančanih je bil razpad sistema, kakovost tekmeca se je vidno poznala, a to ne zmanjša dejstva, da verjeti ne bi smeli.

"Dobili smo dobro zauščnico. Morda smo pregoreli v preveliki želji. Fantje v garderobi želimo zmagati, kar se na igrišču ni pokazalo. Obramba ni bila na pravi ravni, nismo se stepli. Energije ni bilo, pa ne vem, zakaj. Ne vem, kaj se dogaja. Stopiti moramo skupaj. Zadnjo tekmo v Novem mestu moramo dobiti. Tista tekma lahko vse spremeni," je Domen Lorbek že pogledal proti nedelji, ko bo Olimpija reševala svoj obstoj v osrednji ligi ABA.

Z zmago proti Krki (tekma bo ob 21. uri na Planet) se bo rešila, ob porazu pa sledi selitev v drugoligaško konkurenco, kar bi bil velik udarec za največji slovenski košarkarski kolektiv, ki si je s prihodom Zdovca že začrtal visokoleteče smernice za prihodnost.

Novemu prvemu možu stroke, ki je nasledil Saša Nikitovića, so obljubili bistveno več denarja za sestavo ekipe za prihodnjo sezono. A mu to ne bi pomenilo veliko, če bi Olimpija igrala v drugi ligi ABA.

Jure Zdovc
Sportal Nov polom Olimpije v Tivoliju, Ljubljančani tokrat izgubili za 28

"Če se meje, so meje. Trenerji nimamo čarovniške palice."

Ali se bo Olimpija rešila izpada v drugo ligo ABA? | Foto: Vid Ponikvar Ali se bo Olimpija rešila izpada v drugo ligo ABA? Foto: Vid Ponikvar Napake pri kadrovanju so bile storjene med lanskim poletjem, saj je bilo že med sezono jasno, da ekipa več kot očitno ni bila prava za višje domete za ligo ABA in Fibino ligo prvakov, v katerih so imeli Ljubljančani povsem drugačne cilje od dejanske realnosti.

Olimpija je imela v ligi prvakov z eno zmago najslabši izkupiček od vseh moštev v tem tekmovanju, v regionalni ligi pa se bori celo za obstanek.

Da kadrovanje ni bilo pravo, je jasno vsem. Zdovc se je znašel v neprijetnem položaju, čeprav mu je bilo ob prihodu kristalno jasno, v kaj se spušča in da se takšen scenarij lahko zgodi.

"Ekipa je veliko prestala v sezoni. Fantom ni lahko, vendar to nobenega zanima. Nositi dres Olimpije mora biti za vsakega velika čast. Tega na tekmi s Cedevito nisem videl. Na vsaki tekmi morajo meriti na zmago. Pokušam jim vcepiti, da morajo prek sebe. Najlažje je kriviti drugega. Mislim, da sem jih sprostil, a smo izgubili za 30 točk. Tudi jaz nisem v tem trenutku tisti Jure, ki bi bil preveč agresiven. Morda ste to opazili. Pokušam biti pozitiven. Morda je to napaka, ker se zavedam, da jim je težko in imajo za seboj težko sezono. Enostavno ni pravi način. Očitno je treba z njimi bolj agresivno. So fejst fantje, trenirajo trdo. Če so meje, so meje. Trenerji nimamo čarovniške palice. Vzel sem to ekipo in je moja odgovornost. Odgovarjam za to ekipo. Naredil bom vse, da fante dvignemo in poskušamo dobiti nedeljsko tekmo s Krko," je še dejal Zdovc, ki bo imel v tem tednu veliko dela, da bo ekipo pripravil na obračun s Krko.

So se pa že pojavile govorice, da bi ligo ABA morebiti lahko celo razširili, če bi izpadla kolektiva, kot sta Olimpija in Zadar. Tudi zadnji namreč še ni povsem rešen, saj bi ob porazu z Igokeo svojo kožo moral reševati v dodatnih kvalifikacijah z drugo najboljšo ekipo iz druge lige ABA.

Ne spreglejte