Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 3. 2019,
19.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

5

Natisni članek

Petrol Olimpija Krka Jure Zdovc Simon Petrov

Nedelja, 10. 3. 2019, 19.44

5 let, 2 meseca

Krka in Olimpija bosta odločali, kdo bo neposredno zapustil ligo ABA

Zdovc v šoku in se opravičuje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

5

Jan Špan | Košarkarji Petrol Olimpije so tako kot Krkaši z 28 točkami izgubili proti zagrebškemu predstavniku. Ljubljančani proti Cedeviti, Dolenjci proti Ciboni. | Foto Vid Ponikvar

Košarkarji Petrol Olimpije so tako kot Krkaši z 28 točkami izgubili proti zagrebškemu predstavniku. Ljubljančani proti Cedeviti, Dolenjci proti Ciboni.

Foto: Vid Ponikvar

Krka je v predzadnjem krgou lige ABA visoko izgubila proti Ciboni, Petrol Olimpija pa proti drugi zagrebški ekipi Cedeviti. Trenerja sta zmajevala z glavo po predstavah, ki so ju prikazali njuni igralci. Zdaj je jasno, da se bosta slovenski ekipi v zadnjem krogu pomerili v boju za obstanek v ligi ABA.

Z identično razliko sta Cibona in Cedevita povozili slovenska predstavnika. Cibona je v soboto pred domačimi navijači z 99:71 preskočila Novomeščane, Cedevita pa Ljubljančane z 98:70.

"Kako se lahko to zgodi, nimam pojma"

Krka je bila sicer v prvem polčasu na dobri poti, da bi presenetila tekmeca, potem ko je vodila z 12 točkami, vendar je nato sledil padec, ki ga trener Simon Petrov ni pričakoval in zanj ni našel razlage.

"Zaslužena zmaga Cibone. V prvem polčasu smo igrali solidno, potem pa je naša igra povsem razpadla. Ne vem. Moram si še enkrat pogledati. Kako se lahko to zgodi, nimam pojma. V prvem polčasu smo bili pripravljeni, igrali pametno košarko. Res je, da smo naredili nekaj napak, a imeli dober rezultat. Potem pa, kot da nas ni bilo na parketu. Seveda je bila Cibona bolj agresivna. Ampak sam zagovarjam tezo, da nasprotnik nikoli ne more biti bolj agresiven od nas. Kaj se je takrat dogajalo v glavah igralcev, mi ni jasno," se je po tekmi spraševal prvi mož stroke pri Krki.

Simon Petrov | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Po porazu je postalo jasno, da bodo o obstoju v ligi ABA odločali v zadnjem krogu, v katerem gostijo Petrol Olimpijo. Tudi ta je odigrala katastrofalno tekmo in visoko izgubila s Cedevito. In Olimpija je v enakih vodah kot drugi slovenski predstavnik v regionalni ligi. S šestimi zmagami na dnu lestvice.

"Toliko začetniških napak že dolgo nisem videl"

"Opravičujem se vsem, ki so nas prišli gledat in videli takšno predstavo. Še jaz sem v šoku. Po svoje sem pričakoval, da bo Cedevita razpoložena, ker je bila v rahli krizi. Ima kakovost, ki je tokrat prišla do izraza. Nekateri njeni košarkarji so imeli rojstni dan, saj so zadeli težke mete. To ni opravičilo. Z današnjo zmago bi si po svoje že zagotovili obstanek v ligi ABA oziroma vsaj kvalifikacije. Ni nam uspelo. Pravila ni. Psiha igralcev, ko gre malce narobe, ni prava. Ne verjamejo, da lahko preobrnejo tekmo. Porabil sem pet minut in jim govoril, da lahko zmagajo. Vidi se, da igralci ne verjamejo, da lahko zmagajo. Po svoje sem v šoku. Toliko začetniških napak že dolgo nisem videl. Žoge smo dajali v roke," je bil vidno razočaran Zdovc.

Jure Zdovc | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Gledalci v Hali Tivoli so predčasno zapuščali dvorano, saj z dogodki na parketu kultne dvorane niso bili zadovoljni. Tudi njim pa je po videnem postalo jasno, da bo njihov klub kožo reševal v zadnjem krogu.

Izpadel bo zagotovo eden: Krka ali Olimpija?

Vprašanje je le torej, kdo bo neposredno izpadel. Ali Krka ali Olimpija? Drugi klubi so, kar zadeva direktno selitev v drugo ligo, že rešeni. V nedeljo ob 21. uri bo tako v nabito polnem Leonu Štuklju v Novem mestu zelo razburljivo. In po tej tekmi bo znano, kdo bo zapustil jadransko druščino. Če se bo to zgodilo Olimpiji, bo prvič od ustanovitve tega tekmovanja. Zgodila bi se katastrofa, o kateri pred sezono predsednik Tomaž Berločnik in direktor Roman Lisac nista razmišljala. Spogledovala sta se celo z vidnejšimi uvrstitvami v regionalnem tekmovanju kakor tudi Fibini ligi prvakov, a so zeleno-beli na obeh frontah pogoreli.

Jure Zdovc
Sportal Nov polom Olimpije v Tivoliju, Ljubljančani tokrat izgubili za 28

Razpleti za slovenska kluba v zadnjem krogu

Če bo Olimpija v zadnjem krogu premagala Krko, potem si bo avtomatično zagotovila obstanek, saj ima boljši medsebojni izkupiček z Zadrom in Igokeo, ki se bosta v zadnjem krogu prav tako pomerila med seboj in imata zmago več od Ljubljančanov. Ob takšnem razpletu bo Krka izpadla v drugo ABA ligo.

V primeru zmage slednje, bo izpadla Olimpija. Ali bo Krka ob zmagi direktno obstala v ligi, bo odvisno od razpleta tekme med Igokeo in Zadrom. Če bo zmagalo moštvo iz Bosne in Hercegovine, Krka obstane in bo šel Zadar v dodatne kvalifikacije za obstanek v elitni druščini, v katerih bi se pomeril z drugo uvruščeno ekipo druge ABA lige. V primeru zmage hrvaškega moštva, bodo Dolenjci tisti, ki si bodo morali zagotoviti obstanek na dveh dodatnih obračunih z drugo ekipo druge lige ABA.

Lestvica

Ne spreglejte