Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
12. 8. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Hrvaška Slovenija

Sobota, 12. 8. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Resen test za slovenske košarkarje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

1

Igor Kokoškov Anthony Randolph

Danes se v Opatiji na Hrvaškem obeta prava košarkarska poslastica, ki jo bodo zrežirali košarkarji Slovenije in gostiteljice Hrvaške. Ta ima po novem enega igralca manj, saj se je selektor Aco Petrović zahvalil Tomislavu Zubčiču. Po današnjem obračunu, ki se bo začel ob 18. uri, bo jasno, katera ekipa bo izgubila prvič v sklopu priprav na EuroBasketu.

Slovenska košarkarska reprezentanca na turnirju v Opatiji, na katerem nastopata še Hrvaška in Ukrajina, ne bo mogla računati na mladega Vlatka Čančarja, ki je v fazi rehabilitacije gležnja, ki si ga je poškodoval na zadnji pripravljalni tekmi proti Češki.

Slovenija je vse tri tekme do zdaj dobila – padli so še košarkarji Madžarske in univerzitetne ekipe Rusije. Danes ji bo nasproti stala Hrvaška, ki je prav tako stoodstotna, a je imela za razliko od Slovenije težji preizkušnji. Na gostovanju v Franciji je na kolena spravila prav Francoze in Litovce.

Vrača se poročeni Randolph

"Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih, na katerih so ugnali Francoze in Litovce," razlaga Gašper Vidmar. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih, na katerih so ugnali Francoze in Litovce," razlaga Gašper Vidmar. Foto: Grega Valančič/Sportida "Zavedamo se, da nas v Opatiji čaka težka tekma proti domači reprezentanci. Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih, na katerih so ugnali Francoze in Litovce. Mi še vedno iščemo pravo povezanost. Verjamem, da bo naša igra na tem turnirju že na višji ravni kot na tekmah v Mariboru," pred tekmo razmišlja Gašper Vidmar.

Na Hrvaškem pa so pozdravili vrnitev Američana Anthonyja Randolpha, ki se je zadnje dni mudil v ZDA, ker se je poročil. Zdaj bo naturalizirani košarkar Slovenije spet s polnimi pljuči zadihal in se skušal čim hitreje ponovno vključiti v reprezentančni sistem. Ali bo igral že danes, bomo videli pozno popoldne.

Hrvati le še s 13 košarkarji

Tomislav Zubčič (desno) ne bo videl evropskega prvenstva. | Foto: Vid Ponikvar Tomislav Zubčič (desno) ne bo videl evropskega prvenstva. Foto: Vid Ponikvar Slovenski selektor Igor Kokoškov ima v svojih vrstah še 15 košarkarjev, kar pomeni, da bo moral do odhoda na evropsko prvenstvo črtati tri imena. Njegov kolega na hrvaški klopi Aco Petrović pa bo moral do konca priprav odsloviti le še enega. V petek se je zahvalil Tomislavu Zubčiću.

Največjo nevarnost za kapetana Gorana Dragića in druščino bosta predstavljala Bojan Bogdanović in Dario Šarić, ki sta bila proti Franciji in Litvi razpoložena za igro.

Pri naših sosedih so poudarili, da se na prejšnja obračuna taktično niso pripravljali, razliko pa bodo naredili danes, saj so igro Luka Dončića in preostalih slovenskih mož preučili nekoliko podrobneje.

Ne spreglejte