Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 8. 2017,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,95

Natisni članek

Bojan Bogdanović Dario Šarić Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017 Slovenija Hrvaška Aco Petrović

Petek, 11. 8. 2017, 10.05

6 let, 6 mesecev

Hrvati se bodo pripravili na Slovence

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,95
Dario Šarić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Naši sosedje Hrvati so imeli popoln začetek tedna. Sredi Francije so na kolena spravili galske peteline in Litovce, ki bodo na EuroBasketu spadali v ožji krog favoritov za odličja. Njihov naslednji test bo izbrana vrsta Slovenije. In na igro kapetana Gorana Dragića ter druščine se bodo taktično pripravili, medtem ko se na Francoze in Litovce še niso.

Hrvati so se kot zadnji začeli pripravljati na evropsko košarkarsko prvenstvo. 31. julija so se šele zbrali, medtem ko je bila B-reprezentanca aktivna že prej. V sklopu priprav na EuroBasket bodo odigrali vsega šest tekem.

"Imamo tri segmente priprav. Za prvega skrbi kondicijski trener Jure Šanga, drugi je tehnika posameznika in met, tretji pa igra. Že od drugega dne priprav igramo na treningu pet na pet. Glede na to, da priprave še nikdar niso bile tako kratke, moramo priti v formo hitro," je o tem, na kaj so osredotočeni v Hrvaški, za vecernji.hr dejal njen selektor Aco Petrović.

Kljub odsotnosti še vedno odlična reprezentanca, ki je na kolena spravila Francijo in Litvo

Po šestih letih se je v reprezentanco vrnil Marko Popović. | Foto: Vid Ponikvar Po šestih letih se je v reprezentanco vrnil Marko Popović. Foto: Vid Ponikvar Mario Hezonja, Ante Žižić, Ivica Zubac in Miro Bilan so košarkarji, ki so odpovedali letošnji nastop na evropskem prvenstvu, kar je velik udarec za Hrvaško.

"Imam milijon razlogov, da bi rekel reprezentanci ne. Zaradi družine, mojih let, kluba, ki ga nimam, vendar sem prišel, ker sem vedno rad igral za reprezentanco," pravi 35-letni Marko Popović, ki je po šestih letih spet v izbrani vrsti.

Kljub temu pa ima Hrvaška še vedno odlično reprezentanco, kar so njeni košarkarji dokazali na prvih dveh pripravljalnih tekmah proti Franciji (92:87) in Litvi (82:80). Obe ekipi sta padli pod težo dvojca Dario ŠarićBojan Bogdanović. Prvi je Litovcem na primer natresel kar 28 točk.

"Zmagi sta dobrodošli, vendar je najpomembneje, da dobro treniramo. Rezultat ni pomemben. Bistveno je, da smo imeli rotacijo, da so vsi občutili igro. Pred nami so še štiri pripravljalne tekme in nato sledi najpomembneje," je dejal Popović.

Na Francoze in Litovce se niso pripravljali, na Slovence se bodo

Gorana Dragića in Luko Dončića v soboto čaka najtežji obračun v dozdajšnjem sklopu priprav na EuroBasket. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gorana Dragića in Luko Dončića v soboto čaka najtežji obračun v dozdajšnjem sklopu priprav na EuroBasket. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Hrvati so se v četrtek vrnili iz Francije in misli že usmerili proti turnirju na domačih tleh v Opatiji, kjer jim bo v soboto nasproti stala Slovenija in v ponedeljek še Ukrajina.

Za razliko od zadnjih dveh tekem se bodo Hrvati na naslednjega tekmeca pripravili tudi taktično, zato si bodo ogledali posnetke iger naše izbrane vrste na prvih treh tekmah.

Proti Goranu Dragiću, Luki Dončiću in drugim slovenskim reprezentantom se želijo pokazati na domačih tleh v dobri luči. "Igramo doma in prenos bo na nacionalni televiziji, zato želimo igrati kakovostno tekmo. No, niti na tej tekmi ne bom rotiral manj košarkarjev. Moja ideja je, da bi imel na evropskem prvenstvu rotacijo desetih košarkarjev," je še dejal Petrović.

Ne spreglejte