Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
20. 12. 2012,
9.52

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Teemu Rannikko Union Olimpija

Četrtek, 20. 12. 2012, 9.52

8 let, 1 mesec

Rannikko: Sem zadnji, ki vsak dan preverja bančni račun

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub koncu evroligaških predstav Olimpija nima nič manj gostega urnika tekem. Po Budučnosti k "zmajem" prihajajo še košarkarji Radničkega, ki bodo znova težek nasprotnik.

"Vnovič zelo pomembna tekma proti dobremu nasprotniku. Pred božičem imamo še dve tekmi in obe bosta zelo pomembni v boju za Evropo. Obe moramo dobiti. To je naš cilj. Opravili bomo nekaj treningov in se čim bolj spočili za tekmo proti Radničkemu," je jasen kapetan Olimpije Teemu Rannikko, eden izmed junakov zmage proti Budučnosti, ko so "zmaji" slavili po treh podaljških.

Košarkarji iz Kraguljevca imajo tako kot Ljubljančani na svojem računu sedem zmag in šest porazov. V prvem krogu letošnje lige ABA so morali doma priznati premoč Ljubljančanom. Za razliko od prvega medsebojnega srečanja so pri Radničkemu pripeljali dva nova košarkarja, ki sta lani sezono začela pri "zmajih". To sta Ratko Varda in Aleksandar Ćapin, ki sta že pred novim letom zapustila takrat potapljajočo se ljubljansko barko.

Prostega meta ni zgrešil zanalašč

Zadnji dvoboj "zmajev" v Stožicah je bil pravi triler. Kar trije podaljški so bili potrebni za sedmo zmago v jadranski druščini."Bila je težka tekma. Tako smo tudi pričakovali. Obramba je dobila tekmo. Oboji smo nekoliko slabše igrali v napadu, vendar je bila to posledica slabših obramb. Ne vem, če sem že kdaj odigral tri podaljške. Nekajkrat smo se vrnili iz izgubljenega položaja, vendar mislim, da na koncu lahko rečemo, da smo zasluženo zmagali," se je spomnil tekme s črnogorskim prvakom, proti kateremu je letos prikazal najboljšo predstavo. Ob koncu drugega podaljška je imel Rannikko pri zaostanku Olimpije za 3 točke na voljo prosta meta. Prvega je hladnokrvno zadel, drugega pa zgrešil, vendar dobil odbito žogo in poravnal izid ter izsilil tretji podaljšek. Zgrešeni prosti met ni bil del taktike, priznava izkušeni Finec: "Nisem ga zgrešil nalašč, vendar sem takoj po izmetu videl, da žoga ne gre v koš, zato sem takoj stekel na njo in dosegel lahek koš." Veliko težav jim je povzročal Čedomir Vitkovac, ki je dosegel kar 33 točk, vendar bil v tretjem podaljšku odrezan od igre: "Vitkovac je odigral odlično. Zadeval je trojke in tudi pod košem igral dobro. Na koncu smo spremenili taktiko na njem. Od visokih igralcev nam je ostal le še Omić, zato smo ga podvajali in nam je uspelo. V zadnjem podaljšku sploh ni dosegel točke," je o pokrivanju izredno razigranega nekdanjega člana Partizana dejal Rannikko.

Ne spreglejte